Sugay Hatun kimdir? Osman Bey'in süt annesi Sugay Hatun nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul 117.bölümde başarılı oyuncu Esra Bilgiç'in canlandırdığı Halime Hatun karakteri diziden ayrıldı. Bunun üzerine Oya Unustası'nın canlandıracağı Sugay Hatun karakteri dizinin kadrosuna dahil oldu. Peki, Osman Bey'in süt annesi olarak katılan Sugay Hatun tarihte kimdir? Sugay Hatun nasıl öldü?

Sugay Hatun kimdir? Osman Bey'in süt annesi Sugay Hatun nasıl öldü?
Sugay Hatun kimdir? Osman Bey'in süt annesi Sugay Hatun nasıl öldü?
GİRİŞ 01.06.2018 13:39 GÜNCELLEME 01.06.2018 13:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TRT1 ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul 117.bölümde Ertuğrul Bey'in hanımı ve üç evladının annesi Halime Hatun senaryo gereği vefat ederek diziden ayrıldı. Bunun üzerine yeni dünyaya gelen Osman Bey'e süt anne arayışına çıkan Ertuğrul Bey, Sugay Hatun ile karşılaştı. Osman Bey'in süt annesi olarak dizide rol alacak olan oyuncu ise Oya Unustası oldu. Peki, Diriliş Ertuğrul kadrosuna yeni dahil olan karakter Sugay Hatun tarihte kimdir? Sugay Hatun tarihi seyir içerisinde gerçekten var mıdır? Osman Bey'e süt verecek olan ve büyürken yanında olacak olan Sugay Hatun ne zaman öldü? İşte, Diriliş Ertuğrul'un yeni karakteri Sugay Hatun hakkında tüm merak edilenler...

 

 

SUGAY HATUN KİMDİR, TARİHTE NE ZAMAN ÖLDÜ?

Halime Hatun'un vefatı üzerine yeni doğan Osman Bey'e süt anne arayışına çıkan Ertuğrul Bey Sugay Hatun ile karşılaşır. Sugay Hatun ise evladını yeni kaybetmiş ve evlat acısı ile yanıp tutuşmaktadır. Osman Bey'e süt verecek olan Sugay Hatun aynı zamanda onu anne sevgisi ile sarıp sarmalayarak büyütecektir. 

Osman Bey'in süt annesi olarak diziye dahil olan Sugay Hatun'un gerçek hayatta yaşayıp yaşamadığı ise bilinmiyor. Tarihteki yeni bilinmeyen Sugay Hatun'un ne zaman vefat ettiğine dair herhangi bir malumat da bulunmuyor. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Nice vakittir heyecanla beklenen Osman, nihayet doğmuş ve Kayı Obası’ndaki herkes büyük bir sevinç yaşamıştı. Ancak bu mutluluk pek uzun sürmemiş ve Halime’nin beklenmedik ölümüyle Kayı Obası’na büyük bir yas hâkim olmuştu. Bunun yanında eski düşman Noyan çıkagelmiş ve Ertuğrul’a karşı Tekfur Kritos ile iş birliği yapmak üzere buluşmuştu. Tekfur Kritos ise Marya’nın kendisine ihanet ettiğini öğrenmiş ve onun cezasını kesmişti…
 
Halime’nin ölümüyle aç kalan Osman’a bir süt anası bulunabilecek mi? Noyan’ın Ertuğrul’a karşı ilk hamlesi ne olacak? Noyan, Almıla üzerinden nasıl bir oyun kuracak? Tekfur Kritos, Halime’nin ölümüyle güçsüz düştüğünü sandığı Ertuğrul’a karşı nasıl bir hamlede bulunacak? Halime’nin ölümüyle sarsılan Kayı Obası’nda ahvâl ne olacak?

YORUMLAR 7
  • dirilişfanı 5 yıl önce Şikayet Et
    dirilişi çon seviyorum ama hata yaptılar bencede halimemnin yerine başka birini katabilirlerdi tabi onun gibi oynuyamazdı ama sugay hatun çok saçma olmuş
    Cevapla
  • Falih 5 yıl önce Şikayet Et
    Diriliş ertuğrul da bir den çok oyuncu değişikliği oldu. Mesela halime nin yerine başka bir oyucu koyup haline karakterini devam ettirmek daha iyi olur du. Bir tarihiği filim bir karakter bir oyuncuyla muktedir değil. Esra bilgiç e benzeyen bir oyucu olabilir de ama artık hata bir kere yapıldı.
    Cevapla
  • al bayrak 5 yıl önce Şikayet Et
    Seneryo yazarının, Halime hatunu öldürmesi, çok büyük hata yrrine fevkalâde bir oyuncu bulunabilirdi, gerçek hayattakiyle birebir uyuşması güzel olurdu eksi puan eksi puan eksi puannn!
    Cevapla
  • bursa 5 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum başka bir oyuncu bulunabilirdi yaşanmışa uygun olmalıydı eksi puan
    Cevapla
  • Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Diziyi en baştan dikkatli izliyorum kronolojik ufak tefek hatalar olmasına rağmen tek kelime ile harika Milletimizi kendine getirecek bu tarz dizilere ihtiyacımız var,Gerçekte Halime Hatun Ertuğrul Bey ile aynı sene içinde vefat ediyor vefat ettiğinde Osman Gazi 21 yaşındaydı...!
    Cevapla
  • Tac 5 yıl önce Şikayet Et
    Nereden nereye. Bugunlere cok sukur.
    Cevapla
  • Furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim o zamanların tarihi kayıtlarına pek ulaşılamadığı gibi bir de takvim kullanımı da günümüzden farklı idi. Bu nedenlerden dolayıdır ki kesin ve net olarak doğum-ölüm vb. tarihlerde sıkıntı oluşabiliyor zaman zaman. Ancak diziyi gerçekten dediğin gibi çok beğeniyorum bende, ve böyle yapımların artmasını isterim açıkçası.. Diriliş, Mehmetçik, Payitaht ve daha nice güzel yapımlardan ötürü TRT'ye teşekkürler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar