Can Yaman kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Star TV'nin yeni dizisi Erkenci Kuş'un Can'ı Can Yaman'ın hayatı merak konusu oldu. Ekranların genç yeteneklerinden olan, Gönül İşleri, İnadına Aşk ve Dolunay gibi başarılı yapımlarda rol alan Can Yaman kimdir? Aslında avukat olan yakışıklı oyuncu Can Yaman aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Can Yaman'ın detaylı biyografisi...

Can Yaman kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Can Yaman kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 17.09.2018 11:35 GÜNCELLEME 17.09.2018 11:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dönemlerin gözde oyuncularından Can Yaman, Demet Özdemir ile başrolü paylaştığı Erkenci Kul dizisi ile gündemde. Gönül İşleri dizisi ile hayatımıza giren ünlü oyuncu Can Yaman son olarak Star TV ekranlarında yayınlanan Dolunay dizisi ile seyirci karşısına çıkmıştı. Televizyonlar yaz ekranlarına geçiş yaparken, Star'ın yeni dizisi Erkenci Kuş'ta Can karakterine hayat veren Yaman'ın hayatı merak ediliyor. Peki, genç ve yetenekli oyuncu Can Yaman kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındadır?

 

CAN YAMAN KİMDİR?

8 Kasım 1989 günü İstanbul'da dünyaya gelen Can Yaman İtalyan Lisesi mezunudur. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi hukuk bölümünde tamamlayan Yaman'ın asıl mesleği avukatlıktır. Futbolcu ve teknik direktör Fuat Yaman'ın yeğeni olan Can Yaman'ın ailesi Yugoslav kökenlidir.

Can Yaman, Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 1 yıllık mecburu staj awaterhouse Coopers adındaki dünyaca ünlü bir kurumsal firmada 2014’ün başında altı ay avukatlık yapmıştır. Çevresinin ısrarı ile oyunculuğa adım atan Yaman, Cüneyt Sayıl‘dan oyunculuk eğitimi almıştır.

Oyunculuğun yanında pek çok meziyeti bulunan Can Yaman, lisanlı basketbolcu ve ayrıca Futbol, Gitar, Piyano, Bateri, Masa Tenisi, Rafting, Badminton’la ilgilenmekte ve Türkçe, Lazca, İtalyanca, İngilizce, Almanca bilmektedir.

İlk oyunculuk deneyimini 2014 yılında Türkan Derya'nın yönetmenliğini üstlendiği Gönül İşleri dizisi ile edinmiştir. Gönül İşlerinde Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç, Timuçin Esen, Sinem Kobal, Fırat Çelik, Sezai Aydın gibi başarılı oyuncularla birlikte rol almıştır.

2015 yılında Açelya Topaloğlu ile başrolü paylaştığı İnadına Aşk dizisinde rol almıştır. Dizinin yönetmenliğini ünlü yönetmen Osman Sınav üstlenmiştir. 

2016 yılında başrollerinde Selen Soyder, Can Yaman, Cengiz Bozkurt, Altan Erkekli, Gül Onat, Bülent Şakrak, Mehtap Bayri, Deniz Oral ve Veysel Diker‘in yer aldığı “Hangimiz Sevmedik” adlı dizide Tarık karakterini canlandırdı.

2017 yılına gelindiğinde son olarak Star TV ekranlarında yayınlanan Dolunay dizisinde rol almıştır. 2018 yazında ise yine Star TV ekranlarında yayına başlayan Erkenci Kuş dizisinde Demet Özdemiroğlu ile başrolü paylaşmaktadır. 

ROL ALDIĞI YAPIMLAR

2017 - Gönül İşleri
2015 - İnadına Aşk
2016 - Hangimiz Sevmedik
2017 - Dolunay
2018- Erkenci Kuş

Tiyatro Oyunları: 

- Rauf Altıntak’ ın yönetmenliğini yaptığı Sahte Gelin adlı Tarihi Türk Tiyatrosu Orta Oyunu
- Varlam ata adlı oyun
- Aykut Göker’ in yönetmenliğini yaptığı Mavi oyunu
- Haybeden Gerçek Üstü Konuşmalar
Göcekler Göğerince

YORUMLAR 10
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben can abiyi görmek istyorum Bu arada oda gercek ismim değil
    Cevapla
  • Melek 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin çektiginiz erkenci kuş filimini çok seviyoruz sizide çok seviyoruz can yaman...
    Cevapla
  • Gamze 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni seviyorum can abi
    Cevapla
  • meloş Can cann 5 yıl önce Şikayet Et
    ben aşığım ona ya
    Cevapla
  • gamze 5 yıl önce Şikayet Et
    can yaman seni cok seviyoruz fanların
    Cevapla
  • .......... 5 yıl önce Şikayet Et
    Ureyim askim bitaneciyim isimsiz melek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler