Fatih Portakal'ın yalanı pahalıya patladı

Şehir hastanelerini karalamak için yayımlanan kurgu habere ceza geldi. RTÜK kararında kanalın “Doğruluğundan emin olunmaksızın yayımlanamaz” ilkesini çiğnediği hatırlatıldı

Fatih Portakal'ın yalanı pahalıya patladı
Fatih Portakal'ın yalanı pahalıya patladı
GİRİŞ 04.10.2018 07:19 GÜNCELLEME 04.10.2018 08:26
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

FOX Ana Haber'de şehir hastanelerini karalamak için yayınladıkları kurgu habere "Doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz" ilkesi doğrultusunda para cezası kesildi.

Haziran ayında FOX Ana Haber'de şehir hastanelerini karalamak için yapılan Mersin Şehir Hastanesihaberinin yalan olduğu ortaya çıkmıştı. Yalan habere Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) ceza geldi. RTÜK, FOX Ana Haber Bülteni'nde Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili yer alan bir haberin "Doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz" hükmüne aykırılık teşkil etmesi sebebiyle kanala idari para cezası verdi.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde vatandaşlara hizmet veren Şehir Hastaneleri ile ilgili kara propaganda yapmak isteyen FOX Haber Merkezi yalan haberini Mersin Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirdi.

SAĞLIKLI ADAMI SAKAT YAPTILAR
Kurgu haber yapmaya çalışan Fatih Portakal, hastanelerin büyüklüğünden dert yanıp hastaların Mersin Şehir Hastanesi içinde ulaşımda zorlandığını iddia etti. Haberde koltuk değnekleri ile görülen hastanın, aslında geçirdiği trafik kazası nedeniyle hastaneye başvurduğu tedavisinin ardından taburcu edildiği, koltuk değnekleri olmadan da yürüdüğü ortaya çıktı. Görüntülerde röportaj esnasında koltuk değnekleriyle görülen, güvenlik kameralarında ise değneksiz yürüyen Kemal Alp Köker kendisinin tuzağa düşürüldüğünü açıkladı. Köker oturduğu sırada cep telefonuyla görüntü alan ve soru soran kişileri hastane personeli sandığını belirtti.

Kurgu haberde, kendi isteğiyle yürümeyi tercih eden bir vatandaşın, şehir hastanesinde "yürüme çilesi" anlatılıyordu. Oysa hastanede hasta arabaları bekliyordu.

 

 

YORUMLAR 19
  • VATANDAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Fox TV nin işi gücü insanlarda devlete karşı bir kışkırtma derdindeler...yani biz buna kısaca fitne diyoruz...ALLAHA havale ediyorum .....Bazı masum insanlarda sanıyor ki vatandaştan yana mazlumdan yana....
    Cevapla
  • tepki 5 yıl önce Şikayet Et
    ''Doğruluğundan emin olunmadan'' ne demek yav!Düzmece,yalan haber desenize şuna!Fatih bey yakışmadı bak!
    Cevapla
  • KahramanMaraşlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar ceza yedi onu da yazsanıza ki yedikleri ceza devede kulak bile değildir.
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    biz ne cekiyorsak böyle gazeteci musvetteleri yüzünden çekiyoruz.yalan haber yaparak kötülemek, cikar guclerine algi olusturmak, ülkemizi uluslararası kamuoyu önünde küçük düşürmek buyuk bir ihanettir. bu büyük bir sorumsuzluktan öte ihanetin ta kendisidir.
    Cevapla
  • TurQuaZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Demedim mi İbrahim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!