TYB’den Turan Koç’a özel program!

İlmî ve edebî çalışmalarıyla hem sanat hem de düşünce dünyamızı eserleriyle zenginleştiren şair ve yazar Turan Koç, 13 Ekim Cumartesi günü (yarın) Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde yapılacak programla ağırlanacak.

TYB’den Turan Koç’a özel program!
TYB’den Turan Koç’a özel program!
GİRİŞ 12.10.2018 11:25 GÜNCELLEME 12.10.2018 11:25

İBB Kültür Daire Başkanlığı ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin birlikte düzenlediği program dizisinin sezon açılışı şair ve yazar Turan Koç’la gerçekleşecek. Şiir alanında verdiği eserlerin yanı sıra düşünce ve çeviri alanlarında da birçok çalışmada imzası bulunan ve akademik alanda da gayretlerini sürdüren Koç’u, yazar Yusuf Kaplan ve Nurullah Koltaş anlatacaklar. “Yazarlığının 40. Yılında Turan Koç Özel Programı” başlığıyla 15 Ekim Cumartesi saat 14.00’te başlayacak ve ilim-edebiyat dünyasından seçkin misafirlerin katılacağı programı TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı yönetecek.

TURAN KOÇ KİMDİR?

1952 yılında Kayseri’de doğdu. 1977 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Daha önce çeşitli kamu kuruluşlarında görev yapan Turan Koç, 1984 yılından itibaren akademik hayata atıldı. “Ölümsüzlük Açısından Ruh-Beden İlişkisi” adlı tezi ile “Dr.” unvanını aldı. Hâlen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim üyesi (Dekan) olarak çalışmaktadır.

Şiir ve edebiyatla yakından ilgilenen Turan Koç’un akademik araştırmaları din felsefesi, dil felsefesi, estetik, sanat felsefesi, kültür ve medeniyet gibi konular üzerinde yoğunlaşır. İngilizce, Arapça ve Farsçadan sanat, edebiyat, felsefe ve tasavvufla kitaplar da çevirmiştir.

Eserleri: Kan Gibi Vakte Düşen (şiir), Fetret Zamanları (şiir), Ölümsüzlük Düşüncesi, Din Dili, İslam Estetiği, Varoluşun Tanıkları, Zamanın Gözleri: Sanat, Dil Hakikat. Çeviri eserleri arasında öne çıkanlar: Titus Burckhardt, İslam Sanatı: Dil ve Anlam; Martin Lings, Kur’an Hat ve Tezhibinden Parıltılar; William C. Chittick, Tasavvuf ve Varolmanın Boyutları; Oliver Leaman, Ortaçağ İslam Felsefesine Giriş.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı