Ertuğrul Bey'in oğlu Gündüz'ü oynayan Arif Diren kimdir? Yaşı ve memleketi?

Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Bey'in en büyük oğlu olan Gündüz'ü oynayan Arif Diren kimdir? Genç oyuncu aslen nereli ve kaç yaşındadır? Son olarak Kırgın Çiçekler dizisiyle ön plana çıkan Arif Diren'in biyografisi ve kariyeri...

Ertuğrul Bey'in oğlu Gündüz'ü oynayan Arif Diren kimdir? Yaşı ve memleketi?
Ertuğrul Bey'in oğlu Gündüz'ü oynayan Arif Diren kimdir? Yaşı ve memleketi?
GİRİŞ 07.11.2018 20:58 GÜNCELLEME 07.11.2018 20:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diriliş Ertuğrul dizisinde Gündüz Alp karakterini oynayan Arif Diren 26 Mayıs 1991 senesinde dünyaya gelmiştir. 6 yaşına kadar Bağcılar’da, 17 yaşına kadar Güngören’de yaşayan Arif Diren aslen Konyalıdır. 

 

 

OYUNCULUK KARİYERİ

Oyunculuk kariyerine ilk olarak  2011 yılında Sen Kimsin’de oynadığı Çaycı Selim karakteri ile tanımıştır.

 

 

2014 senesin Sil Baştan projesinde yer aldıktan sonra dikkatleri üzerine toplayan Arif Diren, 2015 senesinde ATV ekranlarında yayınlanan ve oyuncu kadrosunda Biran Damla Yılmaz, Hazar Motan, İpek Karapınar, Nil Keser ve Özgür Çevik gibi oyuncuların yer aldığı Kırgın Çiçekler dizisinde rol almıştır.

Arif Diren Kimdir Kaç Yaşında Nereli?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'A TRANSFER OLDU!

Şimdilerde ise başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın yer aldığı Diriliş Ertuğrul'un beşinci sezon oyuncu kadrosuna katılan Arif Diren dizisinde Ertuğrul Bey'in en büyük oğlu Gündüz Alp karakterini oynamaktadır.

GÜNDÜZ ALP KİMDİR?

Tarihi kayıtlarda Osman Gazi’nin abisi olarak geçen Gündüz Alp, Ertuğrul Gazi’nin oğludur. Ertuğrul Gazi babasının vefatından sonra doğan oğlunun adını Gündüz koymuştur. Tarihi kayıtlarda geçen Gündüz Alp yetişkin bir ömre kadar uzanıyor, hatta Ertuğrul Gazi’den sonra Kayı Boyu’nun beyi olmak için kardeşi Osman Gazi ile mücadele etmiştir. Yani Gündüz Alp çocuk yaşta ölmemiş, yetişkin kişiliğe ulaşmış ve Osman Gazi ile giriştiği beylik mücadelesini kaybetmesine rağmen yine de kardeşinden ayrılmamıştır. Eskişehir'de sancak beyliği yapan Gündüz Alp, Bizsans ile yapılan hemen her savaşa katıldı fakat İnegöl'ün alınışı sırasında şehit düştü.

YORUMLAR 1
  • Quaresma 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak