Murat Boz kimdir? Gerçek yaşı, eşi ve memleketi

Başarılı ve yakışıklı şarkıcı Murat Boz kimdir? Oyunculuğu ile de dikkat çeken Aslı Enver ile birlikte olan Murat Boz aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte O Ses Türkiye’de juri üyeliği yapan Murat Boz’un biyografisi...

Murat Boz kimdir? Gerçek yaşı, eşi ve memleketi
Murat Boz kimdir? Gerçek yaşı, eşi ve memleketi
GİRİŞ 15.05.2019 12:31 GÜNCELLEME 15.05.2019 12:31

Dillerden düşmeyen yakışıklılığı ve sempatik tavırlarıyla gönüllerde taht kuran başarılı şarkıcı Murat Boz Karadeniz’in Kara Elmas’ı Zonguldak’ta 07 Mart 1980 tarihinde dünyaya geldi.

 

 

İlkokul ve ortaokul Ereğli’de tamamladıktan sonra 1995 senesinde her öğrenci gibi oda şehir dışının yolunu tuttu ve İstanbul’a yerleşti. 1995 yılında İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandı ve başarılı bir şekilde tamamladı. Bu süre zarfında şarkıcılık yeteğini geliştirien Murat Boz, Atatürk Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey gibi yerlerde konserlerde vokal yaptı.

Öğrencilik yıllarında o dönem Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birincisi olan genç yetenek adeta keşfedilmeyi bekliyordu.

Murat Boz Gençliği

 

 

Üniversite eğitimini 1999 yılında Bilgi Üniversitesi Jazz Vokal Bölümü kazanıp bitiren Murat, ardından 2003 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümüyle başarılı bir şekilde tamamlayarak taçlandırdı.

MÜZİK KARİYERİ NASIL BAŞLADI?

Öğrencilik yıllarında o dönemin popüler ismi Emel Müftüoğlu'nun vokalistliğini yaparak para kazanmaya başladı Daha sonra Burcu Güneş, Demet Sağıroğlu, Grup Hepsi, Hande Yener, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil, Nilüfer ve Tarkan dahil olmak üzere birçok ünlü şarkıcının vokalistliğini yaparak başlayan Murat Boz, yıllar 2006 gösterdiğinde “Aşkı Bulamam Ben” şarkısıyla piyasaya profesyonel anlamda hızlı bir giriş yaptı.

Murat Boz ve Tarkan

2007 yılında ilk stüdyo albümü Maximum’u çıkardıktan sonra gümbür gümbür geliyorum diyen Boz, ayını sene Kral TV Video Müzik Ödülleri’nden, Altın Kelebek Ödülleri'nden ve İstanbul FM Altın Ödülleri’nden “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” dalında ödülleri evine götürdü. Sonrasın Şans, Aşklarım Büyük Benden, Janti albümlerini çıkararak kariyerinde adete zirve yaptı.

Piyano, keman, davul ve ney çalabilen Murat Boz Uçurum, Özledim, Adını Bilen Yazsın Geri Dönüş Olsa, Kalamam Arkadaş ve Janti şarkılarıyla milyonlarca takipçi kazandı.

Murat Boz O Ses Türkiye

O SES Türkiye ve Oyunculuk Kariyeri

TV 8 ekranlarında yayınlanan sunuculuğu ve yapımcılığını Acun Ilıcalı’nın yaptığı O Ses Türkiye yarışma programında juri koltuğunda yer alan Murat Boz bununla yetinmedi ve oyunculuğa da atıldı.

2004 yılında Avrupa Yakasın ve 2007 yılında Hepsi 1 dizilerinde misafir oyuncu olarak yer aldı.

İlk sinema oyunculuk deneyimi 2014 yılında yönetmenliği Ali Taner Baltacı’nın yaptığı oyuncu kadrosunda Büşra Pekin, Şinasi Yurtsever, Cezmi Baskın, Müjde Uzman gibi isimlerin yer aldığı Hadi İnşallah filmde Pekmez karakterini canlandırdı.

İlk filminin ardından beyazperdenin aranan yüzü olan Murat Boz 2016 yılında yönetmenliğini Mert Baykal’ın yaptığı oyuncu kadrosunda Burak Özçivit, Aslı Enver, Burak Satıbol, Gözde Mutluer, Nazan Kesal, Ahmet Gülhan gibi isimlerin yer aldığı Kardeşim Benim filminde Ozan karakterini canlandırdı ve gişede 2.070.949 milyon seyirciye ulaştı.

Tabi bu kadar çok izlenme alan bir film olursa ikincisi çıkmaz mı. Bu sefer kadro değişti ama Murat Boz değişmedi. Yönetmenliğini yine Mert Baykal’ın yaptığı ve oyuncu kadrosunda  Burak Özçivit, Ferdi Sancar, Leyla Feray, Pınar Deniz, Korhan Herduran, Hakan Karsak gibi isimlerin rol aldığı Kardeşim Benim 2 filmde de yer aldı.

Murat Boz Biyografisi

Murat Boz’u Kısaca Tanıyacak Olursak

Doğum Tarihi: 07 Mart 1980

Burcu: Balık

Memleketi: Zonguldak Ereğli

Sevgilisi: Aslı Enver

Mesleği: Şarkıcı, Oyuncu

Boyu: 1.85 cm

Kilosu: 81

Göz Rengi: Ela

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü