Çukur dizisi eleştirilerin tam göbeğine oturdu! RTÜK asla geri adım atmadı...

Show TV ekranlarında yüksek reyting oranlarıyla zirveye yerleşen Çukur projesine, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından bir kez daha idari para cezası uygulandı. Üç sezondur yayın hayatını sürdüren Çukur dizisi için son 3 (üç) ay içerisinde RTÜK'ün çağrı hattına binlerce şikayet bildirimi gelirken, daha önce de çatışma, işkence, şiddet ve korku sahneleri yüzünden ceza almıştı.

Çukur dizisi eleştirilerin tam göbeğine oturdu! RTÜK asla geri adım atmadı...
Çukur dizisi eleştirilerin tam göbeğine oturdu! RTÜK asla geri adım atmadı...
GİRİŞ 28.12.2019 10:09 GÜNCELLEME 28.12.2019 10:09
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Son dönemlerde izleyiciler tarafından en fazla şikayet toplayan dizi projeleri içerisinde bulunan Çukur, yeniden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'nun idari para cezasına çarptırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da ''Lanet bir dizi'' şeklinde ağır eleştirilerde bulunduğu Çukur yapımında yer alan şiddet, korku, çatışma ve işkence sahnelerinin yer alması nedeniyle RTÜK Çağrı Merkezi seyirciden gelen şikayet bildirimleriyle dolup taşmıştı.

 

 

Daha önce de özellikle çocuk ve gençlerin olumsuz yönde etkileyecek sahneleri bulunması yüzünden RTÜK tarafından ceza alan Çukur dizisi, bu sefer de aynı hataya düşerek yasayı ihlal ettiği için %2 oranında para cezası alması kararlaştırıldı. 

ÇUKUR DİZİSİNE SEYİRCİDEN GELEN 3382 ADET ŞİKAYET BİLDİRİMİ…

Show TV ekranlarında yayınlandığı ilk günden beri büyük rağbet görmeye devam eden Çukur dizisi, (ALO 178 RTÜK İletişim Hattı, CİMER, internet ve sosyal mecralar) aracılığıyla seyirciler tarafından çocuk ve gençler üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle yoğun biçimde şikayet ediliyor. Her Pazartesi akşamı yayınlanan Çukur dizisine son üç ay içerisinde RTÜK Çağrı Merkezi aracılığıyla 3382 adet şikayet bildirimi gerçekleştirildi.

 

 

ÇUKUR’A, RTÜK’TEN YENİ BİR CEZA DAHA GELDİ…

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), diziyi yayınlayan kanala 6112 sayılı yasa’nın 8. maddesindeki “Yayın hizmetleri, şiddeti özendirici ve kanıksatıcı olamaz” ve “Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” hükümlerini ihlalden %2 oranında idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

YORUMLAR 55
  • Bir ses ver 4 yıl önce Şikayet Et
    RTÜK önce yasak elma ve zalim İstanbul gibi dizilere ceza kessin aşk adı altında toplumun ahlakını ve genel görüşünü bozan her şey var isteyen izler isteyen kapatır televizyonu işine bakar
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    hem izliyor hem şikayet mi ediyor ben inanmam ceza kesmek için alt yapı odaklı. güzel bir dizi böyle dizilerin artması lazım. işine gelmeyen TV yi kapatsın
    Cevapla
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    rtük yolunu buluyor başka değişen bişey yok
    Cevapla
  • Birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Gidin yasak elma izleyin çocuklarınızla birlikte ;)
    Cevapla
  • sezer 4 yıl önce Şikayet Et
    bu saçmalık ne zaman bitecek,oyunculara da yazık kariyerlerine zarar verir bu tarz film ler senarist bilim kurgu yazıyor gibi yazıyor da sorsalar ne ruh hali içinde bu adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması