Kuruluş Osman 6.bölüm 2.fragmanı! Turgut Alp diziye geri mi dönüyor?

Yeni bölümü heyecanla beklenen Kuruluş Osman 6.bölüm 2.fragmanı yayınlandı. Selcan Hatun'un obaya dönmesiyle birlikte dizide beklenmedik gelişmeler yaşanıyor. Sofia'nın eline esir düşen Osman işkence görüyor. Peki adım adım savaşa hazırlanan Osman'ın kararı ne olacak? İşte Kuruluş Osman 6.bölüm tanıtımları...

Kuruluş Osman 6.bölüm 2.fragmanı! Turgut Alp diziye geri mi dönüyor?
Kuruluş Osman 6.bölüm 2.fragmanı! Turgut Alp diziye geri mi dönüyor?
GİRİŞ 25.12.2019 16:19 GÜNCELLEME 25.12.2019 16:19
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kuruluş Osman'da sular durulmuyor. Sofia'nın eline esir düşen Ertuğrul Bey'in oğlu Osman işkence görüyor. ATV ekranlarında 25 Aralık çarşamba akşamı yayınlanacak olan Kuruluş Osman 6.bölüm 2.fragmanı izleyenleri şaşırttı.

 

PEKİ KURULUŞ OSMAN 6.BÖLÜMDE NELER OLACAK? TAHMİNLER...

Yeni bölümde Selcan Hatun'un obaya geldiğini gördük ama gördüğünüz gibi tek başınaydı. Peki Gündoğdu Bey nerede?

Gündoğdu Bey büyük ihtimalle ya öldü ya da göç yolunda olduğu onların yanındadır.

 

Fragmanda duyduğumuz gibi beylik çekişmeleri başlamıştır. Bu çekişmeye ise Ertuğrul Bey son verecektir. 

Kuruluş Osman 6.bölümde olacak başka bir olay ise Samsa Çavuş'un obasına baskın yapılacağıdır. Osman Bey zaten bu haberi alınca hemen sadık ve yiğit beyi olan Samsa Çavuş'a yardıma gidecektir.

Alişar Bey ise son yaptıklarıyla zaten kendini iyice belli etmiş ve bu gelecek bölümde yine rahat durmayacaktır.

Turgut Alp gerçek tarihte beyin yoldaşı olarak bilinmektedir. O yüzden Ertuğrul Bey gibi önümüzdeki günlerde diziye katılması bekleniyor.

KURULUŞ OSMAN 6.BÖLÜM 2.FRAGMANI

TURGUT ALP KİMDİR?

Hayatına dair çok az bilgi bulunan Turgut Alp'in tarihî bir şahsiyet olmayıp halk rivayetlerinde ortaya çıkan efsanevî bir kişi olduğu da ileri sürülmektedir. Bu iddianın yanı sıra ilk Osmanlı kronikleri yanında bazı Bizans kaynaklarında çeşitli askerî faaliyetlerden dolayı adı anılmaktadır. İsminde bulunan Alp kelimesi bir ünvandır. Bu ünvan onun veya babasının Selçuklu Devleti'nin hizmetinde dirlik sahibi olduğuna işaret etmektedir.

Turgut Alp'in 1334-35 yıllarında sağ olduğu fakat epeyca yaşlı olduğu bilinmektedir. İnegöl çevresinde Keşiş dağı yakınında yaşayan dervişlerden Geyikli Baba ile yakınlığına dair bazı rivayetler vardır. Turgut Alp'in adı ölümünden sonra İnegöl yöresine verilmiş ve burası Turgut-ili diye anılmıştır. Erken dönem Osmanlı'da yaşayan tarihçilerden Aşıkpaşazâde, Neşri ve diğer tarihçiler de İnegöl yöresini Turgut-ili şeklinde anmaktadır. Bu adlandırma 16. yüzyıldan itibaren ortadan kalkmıştır.

İlk Osmanlı kaynaklarındaki rivayetlere göre Turgut Alp, Osman Bey'in yanında bulunmuş ve Yarhisar'ın alınmasına katılmış ve ardından İnegöl'ün fethiyle görevlendirilmiştir. Kaynaklarda Turgut Alp'in şehri kuşatırken Osman Bey'in de yardıma geldiğine değinilmektedir. Ayrıca İnegöl'ün fethi sırasında şehrin tekfuru Aya Nikola'nın Türkler'e karşı düşmanca hareketleri yüzünden idam edildiği ve şehrin idaresinin Turgut Alp'e verildiği kaydedilmiştir. Daha sonra Turgut Alp, Köse Mihal ile birlikte Orhan Gazi'nin yanında Atranos yani Orhaneli'nin fethine katılmıştır. Orhan Bey'in geldiği haberini alan Atranos hâkimi hisardan kaçarken bir kayadan düşüp ölmüştür ve kale kolayca ele geçirilmiştir. Aynı zamanda Atranos'un alınması Bursa'nın da fethini kolaylaştırmıştır.

Tarihte Turgut Alp’in nasıl öldüğü hakkında pek bilgi yer almasa da 14.yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği, ve yaşamı boyunca Osman Bey’e en iyi hizmet eden askerlerden biri olduğu bilinmektedir.

YORUMLAR 24
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Turgut alp ve Ertuğrul gelmezse dizi biter aha buraya yazıyorum bakmam la osmana bakınca şampuan reklamı geliyor aklıma
    Cevapla
  • Hakan KoçyiğiT 4 yıl önce Şikayet Et
    Ertuğrul gelip diziyi kurtarmalı
    Cevapla
  • kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tanınmamış bir sima olsaydı az eğitim verilerek gelseydi dahada iyi olacaktı bu adam tutmadı.kendi fikrim
    Cevapla
  • siyasi kavun 4 yıl önce Şikayet Et
    Selcan Hatun o yıllarda estetiği bulan hatundur. Baksanıza hiç yaşlanmamış.
    Cevapla
  • arici 4 yıl önce Şikayet Et
    osman rolünde oynayan vatandaş olmamış. itici
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar