TRT Çocuk'tan horonlu korona şarkısı

TRT Çocuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle evde vakit geçiren minik izleyicilerini yalnız bırakmıyor. Ekranların sevilen kahramanı Pırıl’ın yeni şarkısı ile çocuklar hem eğlenecek hem de öğrenecek.

GİRİŞ 08.04.2020 17:07 GÜNCELLEME 08.04.2020 17:29

Salgın nedeniyle çocukları eğlendirirken, aynı zamanda öğrenmelerini sağlayan yeni içerikleri hayata geçiren TRT Çocuk, bu kez sevilen çizgi dizi kahramanı Pırıl ile hem horon oynatacak hem de koronavirüs salgınına karşı çocukların nasıl tedbir alacaklarını öğretecek.

 

Çocuklar horon oynarken, hijyen kurallarını öğrenecek

6-9 yaş grubu çocukların okulda öğrendiği bilgilerin gerçek hayatta can bulduğu, matematiğin sıkıcı olmayan, eğlenceli ve günlük hayatta kullanılabilir yönünü arkadaşlarıyla keşfettiği bir çizgi dizi olan Pırıl, somut düşünme dönemindeki çocukların bilişsel ve duygusal-sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor.

 

Bu kez Pırıl ve arkadaşlarının söyledikleri şarkıyla horon oynarken, aynı zamanda koronavirüs salgınına karşı dikkat edilmesi gereken hijyen kurallarını eğlenceli bir şekilde çocuklara anlatılacak. Sözü Nihat Kaşıkçı’ya ve müziği İlke Ulaş Kıvanç’a ait olan şarkı üç boyutlu animasyon tekniği kullanılarak hazırlandı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde çocuk ve ailelerin yanında olan TRT Çocuk, hijyen kurallarını çocuklara eğlenceli içerikleriyle öğretiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı