Milli Takım Andorra'da kazanarak bitirdi!

A Milli Takımımız, EURO 2020 Elemeleri H Grubu son maçında Andorra'yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek grubu 2. sırada tamamladı.

Milli Takım Andorra'da kazanarak bitirdi!
Milli Takım Andorra'da kazanarak bitirdi!
GİRİŞ 18.11.2019 00:36 GÜNCELLEME 18.11.2019 01:09
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Andorra ile Türkiye, EURO 2020 Elemeleri H Grubu 10. hafta maçında karşı karşıya geldi. Andorra Ulusal Stadyumu'nda oynanan maçı Milli Takımımız 2-0 kazandı. Gollerimizi 18 ve 21. (penaltı) dakikalarda Enes Ünal kaydetti.

 

Milli Takımımız'da maça ilk 11'de çıkan Ahmed Kutucu ve ikinci yarıda oyuna giren Berkay Özcan ile Mert Çetin, ilk kez milli formayı giydiler. Enes Ünal ise milli formayla ilk gollerini attı.

Grubun son maçlarına liderlik mücadelesiyle girdiğimiz Fransa, deplasmanda Arnavutluk'u Tolisso ve Griezmann'ın golleriyle 2-0 yendi. İzlanda ise deplasmanda Moldova'yı 17. dakikada Birkir Bjarnason, 65. dakikada Gylfi Sigurdsson'un kaydettiği gollerle 2-1 yendi. Ev sahibi takımın tek golü, 56. dakikada Nicolai Milinceanu'dan geldi.

FRANSA LİDER BİTİRDİ

 

 

Bu sonuçların ardından Fransa 10 maçta topladığı 25 puanla grubu lider tamamladı. Milli Takımımız 23 puanla grubu ikinci sırada biitirdi. İzlanda 19 puanla 3. sırada kaldı. Arnavutluk 13 puanla 4. olurken Andorra ise 4 puanla 5. sırayı aldı. Moldova ise 1 puanla son sırada grubu tamamladı.

Stat: Ulusal Stadyum

Hakemler: Ivan Kruzliak, Tomas Somolani, Branislav Hancko (Slovakya)

Andorra: Gomes (Dk. 87 Pol), Cristian Martinez, Vales, Rebes, Ildefons Lima, Clemente (Dk. 85 Rubio), Alaez (Dk. 71 Rodriguez), San Nicolas, Alex Martinez, Cervos, Llovera

Türkiye: Uğurcan Çakır, Nazım Sangare, Merih Demiral (Dk. 80 Mert Çetin), Ozan Kabak, Ömer Bayram, Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 60 Berkay Özcan), Yusuf Yazıcı, Ahmed Kutucu (Dk. 85 Emre Kılınç), Enes Ünal

Goller: Dk. 17, Dk. 21 (Penaltıdan) Enes Ünal (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 43 Ildefons Lima, Dk. 51 Llovera, Dk. 77 Vales (Andorra), Dk. 53 Kaan Ayhan (Türkiye)

YORUMLAR 55
  • baba61 4 yıl önce Şikayet Et
    hep seninleyiz T Ü R K İ Y E
    Cevapla
  • Diyarbakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah yıllar sonra gencecik bir milli takımımız oldu destek vermeliyiz bu takıma çünkü uzun seneler hep birlikte oynama şansları var genç olmalarından dolayı birde bu kadar gencin arasinda bir iki tane tecrübeli olması iyidir emre Burak vs... Sonuçta bu bir spor yensekte yenilsekte alkislamaliyiz milli takımı inanıyorum ki şampiyonaya renk katacağız ve güzel sonuçlar elde edecegiz..
    Cevapla
  • yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    bende burağı çok beğenmiyorum ama çoğunuzda aşırı abartıyorsunuz. burak sürekli hareket halinde ve pres yapıyor bu yüzden rakip savunmayıda çok yıpratıyor
    Cevapla
  • Tsli 4 yıl önce Şikayet Et
    50 yılını futbola vermiş şenol güneşten hepiniz daha iyi biliyorsunuz burasi milli takım aga hala o niye oynamadı bu niye çağrılmadı 2020 ye gidiyoruz aloo hey eleme oynamadık barajda takılmadık biraz tadını çıkarın da inanın bu çocuklara 6 ayda çok şeyler değişir hele durun
    Cevapla
  • ALPEREN 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyler, kendinizi gelin .... Yıllar sonra Avrupa şampiyonasına katılıyoruz, siz halen huysuz çocuklar gibi sızlanıp duruyorsunuz... Yavv Avrupa şampiyonalarında Türkiye oynamadığı için ruhsuz-ruhsuz diğer maçları izlemekten bıkmadınız.. Ne güzel bakın , kendi ülkemiz oynayacak. Bırakın artık, bizden bir cacık olmaz edebiyatını, sonuçta cacığı geçin , sofranın baş köşesinde biz de varız..
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin yaş kaç 2016da vardı türkiye. İspanya Hırvatistan Çeklerle aynı gruba düştük,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle