Tarihi cami kültür varlığı olarak tescillendi

Osmanlı'nın ilk dönemlerinde yapıldığı değerlendirilen Kel Ali Paşa Camisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür tarafından "kültür varlığı" olarak kaydedildi.

Tarihi cami kültür varlığı olarak tescillendi
Tarihi cami kültür varlığı olarak tescillendi
GİRİŞ 20.12.2017 13:11 GÜNCELLEME 20.12.2017 13:15

Sakarya'da, Osmanlı'nın erken dönemlerinde yapıldığı değerlendirilen Kel Ali Paşa Camisi, "kültür varlığı" olarak tescillendi.

ÇANDI SİSTEMİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Karasu ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki camiyi inceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı ekipleri, caminin yapımında kullanılan tekniğin Selçuklu ile Osmanlı'nın erken döneminde kullanılan çandı sistemi olduğunu tespit etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kasım ayında kültür varlığı olarak tescillenen caminin özgün haline getirilmesi için çalışmaların başlayacağı bildirildi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır caminin kültür varlığı olarak tescillenmesi adına çalışmaların yürütüldüğünü anlattı.

BELEDİYE OLARAK OSMANLI MİRASINI KORUYACAKLAR

Bölge kurulunun kasım ayı içerisinde verdiği tescil kararı ile çalışmaların başka bir boyut kazandığını aktaran İspiroğlu, "Ecdadımızın bize bırakmış olduğu bu mirası biz de belediye olarak elimizden geldiği şekilde koruyarak gelecek nesillere aktaracağız inşallah." dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tülin Çoruhlu ise belediye ve üniversite iş birliğinde yürütülen faaliyetin sonucunu verdiğine değinerek, camiyi ve etrafındaki mezarlık alanların incelenmesinin neticesinde bu değerleri topluma kazandıracaklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!