2020 yaz çanta trendleri

2020 sezonunun en dikkat çeken çanta modelleri belli oldu. Abartıdan uzak minimal kalıpların dikkat çektiği çantalar , renk ve tasarım konusunda da ön plana çıkmayı başarıyor. Peki çantalar hangi fiyat aralıklarıyla karşımıza çıkıyor? 2020 sezonunda en trend çanta modelleri hangisi? 2020 sezonu çanta modelleri, tüm detaylarıyla haberimizde.

Çanta kullanımında birçok detaya ayrıca önem verilmesi gerekir. Bunlardan en önemlisi, vücut yapısına uygunluğudur. Seçilen çantanın hem vücut sağlığı için uygun olması gerekir hem de vücut yapısına yakışıyor olması önemlidir. Sizler için hem 2020 çanta modellerini ve fiyat aralıklarını hem de bir çanta satın alırken nelere dikkat edilmesi noktalarına değindik. 2020 yaz sezonunda mikro çantalar, büyük clutchlar, rafya çantalar, çuval çantalar, kova çantalar ve gökkuşağı renklerin ağırlıkta olduğu çantalar trendler arasında yer alıyor. İşte 2020 yaz çanta trendleri hakkında tüm bilinmesi gerekenler:

2020 YAZ ÇANTA TRENDLERİ

Dolce&Gabbane ve Channel markalarının sezon defilelerinde yer verdikleri mikro çantalar, 2020 yaz sezonunda abartısız bir tarz oluşturmak isteyenler için ilk tercih oluyor.

Özellikle Instagram fenomenlerinin tercih ettiği çanta modeli olan büyük clutch, Bottega Venata'nın yeni sezonda koleksiyonunda yer verdiği bu çanta modeli, oversize kalıba sahiptir.

Son birkaç sezonun trendleri arasında yer alan rafya modeller, kullanışlı olması dışında kumaşıyla yaz sezonu kombinlerine de uyum sağlıyor. Fendi ve Dolce&Gabbana markalarının bu sezon için koleksiyonlarında yer verdikleri çanta modelidir.

Mikro çantaların sahip olduğu zarif ve minimal duruşun tam tersine, büyük modelleri kullanmayı sevenler için çuval çantalar trendler arasında yer alıyor. Bottega Veneta markasının tanıttığı çuval çantalar, deri kumaşla üretiliyor.

Kova model çantalar aslında 2020 sezonuna ait trendlerden değildir. Bu model çantalar daha önce Prada, Cloe ve Celine gibi markaların sezon tanıtım defilelerinde de yer almıştı. Ancak 2020 yaz sezonunun çantaları arasında ilk sırada yer alıyor. Bu sebeple, yaz ayları kesinlikle gardıroplarda yer alması gereken bir modeldir.

Bu yazın renk trendleri arasında gökkuşağı renkleri yer alıyor. Canlı ve renkli bir izlenim bırakmak amacıyla tasarlanan çantalarda; zümrüt yeşili, portakal turuncusu ve kobalt mavisi gibi tonlar kullanılıyor.

ÇANTA NASIL SEÇİLİR?

Bir çanta seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, dayanıklılıktır. Bir çantanın dayanıklılığını; fermuarı ve askısı belirler. Bu sebeple, çantanızı seçerken fermuar ve askılarınızı oldukça iyi kontrol edin. Önerimiz, iskelet sistemi esnek ve şekillendirilebilir olan çantalar olacaktır.

Dayanıklılığı kadar önemli olan bir diğer nokta ise vücut tipinize olan uygunluğudur. Çok uzun boylu veya geniş omuzlu birisi iseniz, askıları uzun olan ve bele oturan bir sırt çantası modeli tercih edebilirsiniz.

Tam tersi vücut ölçülerine sahipseniz de, askıları kısa ve bele oturmayan çantaları kullanın.

BİR YORUM YAPIN 0