Dakar Rallisi'nde çok sürpriz bir isim yarışacak!

Teknik direktör Villas Boas'ın, zorlu mücadelesiyle bilinen Dakar Rallisi'nde yarışacağı açıklandı.

Dakar Rallisi'nde çok sürpriz bir isim yarışacak!
Dakar Rallisi'nde çok sürpriz bir isim yarışacak!
GİRİŞ 30.11.2017 15:39 GÜNCELLEME 30.11.2017 16:20

Portekizli teknik adam Andre Villas Boas, futboldan sonra yeni bir spora daha merak sardı. Chelsea, Inter, Porto, Tottenham, Zenit gibi takımlarda görev yapan, son olarak Çin ekibi Shanghai SIPG'i çalıştıran deneyimli teknik adam, motor sporlarının en çetin mücadelesinde boy gösterecek.

Organizasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Villas Boas'ın 40.'sı düzenlenecek dev yarışta, Toyota Hilux koltuğunda şöför olarak oturacağı, yanında co-pilot olarak ise vatandaşı ve arkadaşı Ruben Faria'nın yer alacağı belirtildi.

Teklifi 5 saniye düşündü 

Daha önce motosiklet kategorisinde yarışan Faria, Villas-Boas'ın yardımcı pilotu olma teklifini 5 saniye düşündüğünü ardından kabul ettiğini söyledi. 6-20 Ocak tarihlerinde Peru'dan startı verilecek organizasyona Villas Boas'ın da, arazi aracıyla Lima'dan iştirak edeceği ifade edildi. Motor sporlarına tutkusu bilinen futbol adamı, daha önce ülkesinde off-road şampiyonasına da katılmıştı.

Everton'ı reddetti, Dakar'ı seçti 

Villas Boas'ın Dakar'da yarışacağına yönelik ilk ipucu geçtiğimiz haftalarda gelmiş. Futbol adamının ismi resmi siteden açıklansa da, daha sonra teknik bir arıza olarak gösterilerek kaldırılmıştı. O dönem Çin kulübüyle sözleşmesi bitmediği için bu yönde bir hareket yapıldığı belirtiliyor. Villas Boas'ın artık Shanghai ile sözleşmesinin bittiğine dikkat çekiliyor. Ardından Everton'dan teklif alan deneyimli çalıştırıcı, bu teklifi futbola bir dönem ara vermek adına geri çevirdi ve Dakar yarışlarına kayıt yaptırdı.