Erdiren'in yeni albümü dinleyicilerini bekliyor

Türk tasavvuf müziğinin önemli isimlerinden Turan Erdiren yeni bir albüm çıkardı.

GİRİŞ 07.11.2017 15:00 GÜNCELLEME 07.11.2017 15:27

Sayısız konserler veren, beste çalışmaları da yaparak bir çok ilahi ve sanat müziği eserlerini Türk müziğine kazandıran Erdiren’in yeni albümü 4 parçadan oluşuyor.

Erdiren yeni albümünü, Nefsini Bilsen, Ayırma Ya Rab, Derman Aradım Derdime, Olmaz Ey Nefsim Olmaz isimli şarkılarıyla dinleyicilerine sundu. 

TURAN ERDİREN KİMDİR?

1978 yılında Bursa'da dünyaya gelen Turan Erdiren ilk, orta ve lise öğrenimlerinin ardından, Bursa Büyük Şehir Belediye konservatuarı Türk sanat müziği bölümünde, bestekar Erdinç Çelikkol'dan nota, solfej, nazariyat ve usul dersleri aldı. İstanbul Üsküdar musiki cemiyetine devam ederek bestekar Amir Ateş'ten tavır ve beste derslerine iştirak etti.

Aynı zamanda TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Yıldırım Bekçi’ni repertuar ve koro çalışmalarına da devam ederek 1998 yıllarında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip batı müziği enstrümanlarını klasik Türk müziği enstrümanları ile bir arada sentezleyerek tasavvuf müziği eserlerini ustaca seslendirdi.

Erdiren, başta Türkiye olmak üzere dünyanın bir çok ülkelerinde konserler vererek Türk tasavvuf müziği eserlerinin genç toplumlara ve daha geniş kitlelere ulaşmasında büyük katkı sağladı.

Tüm bu çalışmaların ardından 2008 yılında etno müzik terapi uzmanı yar.doç.dr rahmi oruç güvenç hocanın çalışmalarına iştirak ederek müziğin dinlendirici etkisinin insan sağlığı üzerindeki rolünü pozitif enerjiye dönüştürerek ensturman ve su ile müzik terapi yöntemlerinin tamamını kapsayan eğitimleri dünya çapında araştırarak gelişimini sağladı.

2012 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından pilot bölge olarak seçilen Ankara Numune Kanser Araştırma Hastanesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde müzikle tedavi çalışmalarına katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar