'Dingil' soyadını beğenmeyince bakın ne oldu?

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ankara'da ikamet eden bir kişinin, ''Dingil'' olan soyadının alay konusu edildiği gerekçesiyle açtığı davayı kabul ederek, davacının soyadının değiştirilmesine onay verdi.

'Dingil' soyadını beğenmeyince bakın ne oldu?
'Dingil' soyadını beğenmeyince bakın ne oldu?
GİRİŞ 25.03.2013 12:09 GÜNCELLEME 25.03.2013 12:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara'da oturan S. Dingil, kendisi ve ailesi adına Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesinde soyadı tashihi davası açtı.

Davacı, dava dilekçesinde, ''Dingil'' olan soyadının argo anlamının aşağılayıcı şekilde kullanıldığını, bu nedenle birçok kez küçük duruma düştüğünü ifade etti.

Soyadı nedeniyle sosyal yaşamda sıkıntılar yaşadığını kaydeden S. Dingil, soyadının ''Tural'' olarak değiştirilmesini istedi.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İsmail Demirtaş, Nüfus Temsilcisinin de soyadı değişikliğine ilişkin olumlu görüşünü almasının ardından, davayı kabul ederek, ''Dingil'' soyadının ''Tural'' olarak değiştirilmesine hükmetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    Siyah Türklere layık görülen soyadları. Soyadı kanunu sonrası yaşananlarla ilgili bir yazı okumuştum. Kısaca, şu deniyordu: beyaz Türkler karizmatik soyadlarını kaptılar, siyah Türklere ise bu tip soyadlarını layık gördüler. Yani, insanların soyadlarına bakarak siyah mı beyaz mı olduklarını anlayabilirsiniz.. Madem siyah Türkler geri dönüyor, bu tip soyadlarının değiştirilebilmesi de kolaylaştırılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi