Dünyanın en büyük bal kabakları şaşırtıyor

Cadılar Bayramı nedeniyle New York Botanik Bahçesinde sergilenmeye başlanan, ağırlıkları tona yaklaşan dünyanın en büyük bal kabakları görenleri şaşırtıyor.

Dünyanın en büyük bal kabakları şaşırtıyor
Dünyanın en büyük bal kabakları şaşırtıyor
GİRİŞ 30.10.2013 11:41 GÜNCELLEME 30.10.2013 11:50

Sergide dünyanın en uzun kabağının yanı sıra dünyanın en büyük karpuzu da sergileniyor. Amerikan kültüründe önemli yere sahip Cadılar Bayramı'nın sembolü oyulmuş bal kabakları bu kez ağırlıklarıyla dikkat çekiyor.

Kaliforniyalı Tim-Susan Mathison çiftinin yetiştirdiği 921.7 kilogramlık dünya rekortmeni kabak Amerikalıların yanı sıra New York'u ziyaret eden turistlerin ilgisini çekiyor. Yetiştirilmesi 105 gün süren kabağın hasata yakın dönemde günde 20 kilogramdan gazla geliştiği belirtiliyor.

New York Botanik Bahçesindeki sergide; Massachusetts eyaletinden Ron Wallace'in 911.3 kilogramlık, Canada'dan Dawn-Bill Northhrup çiftinin 822 kilogramlık ve Pennsylvanialı Dave-Carol çiftinin 678 ve 631 kilogramlık bal kabaklarının da aralarında yer aldığı çok sayıda ürün sergileniyor. Birbirinden ilginç bal kabaklarının yer aldığı sergideki Tennessee eyaletinde yaşayan Chris Kent adlı çiftçinin 159 kilogram ağırlığındaki dünyanın en büyük karpuzu da büyük ilgi görüyor. Sergide ayrıca 3.5 metreyi aşan uzunluğa sahip Canadalı çiftçi Fred Ansems'in su kabağı da dikkat çekiyor. Serginin bitiş tarihi, bal kabaklarının bozulma süresine bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı