’Yaşamaz ölür’ dediler şampiyon oldu

Spina Bifida hastalığı ile dünyaya gelen, doktorların ’yaşamaz, ölür’ dediği Batuhan yüzme ile hayata tutundu ve üç şampiyonluk kazandı.

’Yaşamaz ölür’ dediler şampiyon oldu
’Yaşamaz ölür’ dediler şampiyon oldu
GİRİŞ 19.03.2016 15:54 GÜNCELLEME 19.03.2016 15:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Manisa’da yaşayan omurilikte gelişim bozukluğu olarak bilinen Spina Bifida hastaları, yaşadıkları sorunları birbirleriyle paylaşmak için Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıda Yrd. Doç. Dr. Nuray Kayak, hastalığın teşhis ve ileriki dönemlerinde yapılması gerekenleri hastalara ve ailelerine anlattı. Derneğin Manisa Temsilcisi Öznur Karaağaç, Spina Bifida hastalığı ile dünyaya gelenlerin birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Hayatla barışık yaşamaya çalışıyoruz. Sadece bedensel değil üroloji, konuşma gibi birçok sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Zor bir fizik tedavi süreci var. Ancak hepimiz hayata tutunduk ve devam ediyoruz" dedi.

ÜÇ ŞAMPİYONLUK KAZANDI

Etkinliğe katılan Spina Bifida hastası 14 yaşındaki Batuhan Çiltaş da, 3 yıl önce yüzmeye başladığını ve hayatının değiştiğini anlattı. Şehitler Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Batuhan, "6 tane madalyam var, üç tane birincilik kazandım. Mersin’de, Alanya’da, Manisa’da yüzme şampiyonalarına katıldım. Haftada 4 gün antrenman yapıyorum" dedi. Batuhan’ın annesi Gülşen Çiltaş ise yüzmeyi bütün engellilere tavsiye ederken, oğlunun zamanla bastonlarından da kurtulacağını söyledi. Anne Çiltaş, "Batuhan için doğduğunda doktorlar ’yaşamaz ölür’ dedi. 7 aylık doğdu, 1 kilo 900 gramdı. 2 buçuk aylıkken fizik tedaviye başlattım. Çok güzel sonuçlar aldım. Önceleri tekerlekli sandalyeden kalkamıyordu. Şimdi sadece bastonla yürüyebiliyor. Aslında onları da atacak. Fizik tedavi doktorumuz zamanla onlardan da kurtulacağımızı söyledi. 3 yıldır yüzmeye gidiyor, bütün engellilere öneriyorum. Oğlumun bu kadar gelişmesinde, tekerlekli sandalyeden kurtulmasında yüzmenin etkisi çok büyük" diye konuştu.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • fth23 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH tüm hastalara şifa versin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı