69 yaşında lisyeyi okuyor

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 1 çocuk ve 1 torun sahibi 69 yaşındaki Fikret Çevik, lise eğitimini tamamlamak için hafta sonu yapılan Açık Öğretim Lisesi sınavına girdi.

69 yaşında lisyeyi okuyor
69 yaşında lisyeyi okuyor
GİRİŞ 25.07.2011 15:27 GÜNCELLEME 25.07.2011 15:27

Çevik, Tarım ve Kredi Kooperatifi'nden emekli olunca gençlik yıllarında yarım bıraktığı okulunu bitirmek ve ardından üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne gitmek istiyor.

Emeklilikten sonra bilgisayar ve takı kurslarını başarıyla tamamlayıp sertifika sahibi olan Fikret Çevik, gençlere örnek olmak için azimle ders çalışıp sınavlara hazırlanıyor. Dün torununun okuduğu Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlköğretim Okulu'ndaki sınıfında lise sınavına giren Çevik, “Azim ve kararlılıkla başarılamayacak hiçbir şey yoktur" diyerek gençlere örnek olmak istediğini belirtti.

GENÇLERE ÖRNEK OLMAK İSTİYOR

1954 yılında Torbalı Kazımpaşa İlköğretim Okulu'ndan mezun olan Fikret Çevik, orta öğretimini ise 1961'de tamamladı. İlçede lise bulunmaması nedeniyle İzmir'e gitmek zorunda kalan Çevik, maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitimini yarıda bıraktı ve askere gitti.

Daha sonra Tarım Kredi Kooperatifi'nde memur olarak iş hayatına atılan Çevik'in eğitimini tamamlaması için bir daha fırsatı olmadı. Geçtiğimiz yıllarda emekli olan yaşlı adam, hem yarım kalan eğitimini tamamlamak hem de gençlere örnek olmak amacıyla Açık Öğretim Lisesi'ne yazıldı.

Dün 3. oturumu yapılan sınavlara katılan Çevik, sınavının iyi geçtiğini söyledi. Açık Öğretim Lisesi sınavında, çocukları yaşındaki öğrencilerle aynı sırayı paylaşarak eğitimini tamamlamak için yıllar sonra okul sırasına oturan Fikret Çevik, “İmkânımız olmadığı için okuyamadım.

Ama şimdi hem liseyi bitirip, hem de üniversiteye giderek aldığım diplomayı duvara asıp torunuma göstereceğim. Bugün torunumun okuduğu sınıfta sınava girmek bana ayrı duygular yaşattı. Çok mutlu oldum. Umarım benim bu azmim tüm gençlerimize de örnek olur" diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti