Minik Aydanur'un 'mucizevi kurtuluşu'

Tokat'ta kafasının üzerinden traktör tekerleği geçen ve kafasındaki derinin büyük bir bölümü kafatasından ayrılan 3 yaşındaki Aydanur Dönmez, 3 ayrı ameliyatın ardından yeninden hayata tutundu.

GİRİŞ 22.10.2012 12:08 GÜNCELLEME 22.10.2012 12:24

Almus ilçesine bağlı Çevreli köyünde komşularının traktörünün altında kalan ve kafasından traktör tekerleği geçen Aydanur Dönmez'in, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Ufuk Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydanur'un trafik kazası nedeniyle yaklaşık 22 gün önce hastaneye getirildiğini söyledi.

Aydanur'un hastaneye geldiğinde kafatasındaki derinin tamamen kemik dokudan ayrıldığını, deriyi tekrar eski haline getirmek için küçük çocuğa 3 ameliyat yaptıklarını belirten Şenel, ''Kafa derisinde bazı yerlerde dolaşım bozukluğu vardı. İlk ameliyat sonrası bir kısmını yerleştirdik ama bir kısım deri öldüğü için oralara başka yerlerden nakiller gerekti. Yeniden saç derisini kapattık. Yaklaşık 22 günlük bir tedavi sürecimiz oldu. 22 günün sonunda tamamen saç derisini yerine koymuş olduk'' diye konuştu.

-''Kafatası hasar görmemiş''-

Tedavisi devam eden Aydanur'u bu hafta içinde taburcu etmeyi düşündüklerini anlatan Şenel, şunları kaydetti:

''Traktörün tekerleği Aydanur'un kafasının üzerinden geçmesine rağmen mucizevi bir şekilde kafatası kırılmamış. Traktör, Aydanur'un yalnızca saç derisini kafatasından ayırıyor ama kafatasındaki kemikler çok ilginç bir şekilde hiçbir hasar görmemiş. Yoğun bakımda bir süre izledik. Tabi ki kemiklerin kırılmamasına rağmen kafa içi travmaya bağlı yoğun bakım ihtiyacı oldu. Onları düzelttikten sonra da servise aldık. Çok şükür, sağlıklı bir şekilde evine göndereceğiz.''

Aydanur'un babaannesi Halime İsot ise Aydanur'un kendilerine haber vermeden okuldaki ablasının yanına gitmek için evden ayrıldığı sırada komşularının traktörünün altında kaldığını söyleyerek, ''Çok şükür şimdi iyi, bir şey olmadı'' dedi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı