Türkiye'nin en sıradışı çizgi film karakteri

Türkiye'de engelli vatandaşların sorunlarını azaltmak için faaliyet gösteren Türkiye Beyazay Derneği, birlikte yaşam kültürünü artırmak için sıradışı bir atılım gerçekleştirdi. Dernek, 'Fati' adlı engelli bir çizgi film karakteri oluşturdu.

GİRİŞ 29.11.2012 13:35 GÜNCELLEME 29.11.2012 17:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurulduğu günden bu yana engellerin toplumsal sorunlarını çözmek için çalışan dernek, yepyeni bir çalışma başlattı. Birlikte yaşama kültürünü artırmak amacıyla başlatılan kampanyanın adı 'Birlikte Yürüyoruz'.

Derneğin Genar Araştırma Danışmanlık Eğitim'e yaptırdığı ankete göre, engellilerle ilgili en büyük sorun, toplumun engellileri yeteri kadar tanımaması. Bu sorunu çözmek için dernek, toplumun engellilerle birlikte yürüyebilmesini, aynı dili konuşabilmesini sağlamayı amaçlıyor. 'Birlikte Yürüyoruz' projesinin başrolündeki kişi ise, çizgi film karakteri küçük 'Fati'.

Elinde bastonu, gözünde siyah gözlükleriyle görme engelli bir çocuk olan 'Fati', engellilerin yaşam tarzını öğrenmek için çocuklara olduğu kadar, yetişkinlere de yardımcı olacak. Yaramaz, akıllı, yetenekli ve espritüel Fati, yaşadığı maceralarla pek bilinmeyen engelli dünyasına ışık tutacak.

3 yıl sürmesi planlanan kampanyanın tanıtımı 30 Kasım'da Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te saat 19.00'da yapılacak.

http://www.birlikteyuruyoruz.org

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • mahmud akif erbay 11 yıl önce Şikayet Et
    karakter güzel ama renkler tutarsız. çocuklara daha ilginç gelecek bir renk kombinasyonu olabilirdi. bu yönüyle çok eksik mutlaka revize olmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü