'Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözüm vardı'

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, değerlendirmelerde bulundu.

'Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözüm vardı'
'Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözüm vardı'
GİRİŞ 16.08.2016 12:07 GÜNCELLEME 16.08.2016 12:07

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 130 kilo güreş müsabakalarının finalinde, Kübalı Mijain Lopez Nunez'e yenilerek gümüş madalya elde eden Rıza Kayaalp, karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Maç hakkında değerlendirmelerde bulunan milli güreşçi, "Karşılaşmaya hızlı başladım ve rakibin bildiğim bir taktik oyununa savunma yapamadım. Onunla yaptığım önceki̇ maçlardan bu öne boşaltma takti̇ği̇ni̇ bi̇li̇yordum ama bi̇r anlık dalgınlıkla unuttum. 6-7 yıldır ilk kez böyle bir durum yaşıyorum. Bu durum moralimi bozdu. Sonraki bölümde atak oynamama rağmen istediğimi yapamadım." dedi.

Londra'da 2012'de düzenlenen olimpiyatlarda bronz madalya kazandığını hatırlatan 26 yaşındaki sporcu, "Hedefim burada altın madalyaydı, olmadı. Önceki olimpiyatta bronzdu, şimdi gümüş oldu. Durmak yok. Altın madalya alana kadar mücadeleme devam edeceğim." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA ALTIN MADALYA SÖZÜM VARDI"

Finalden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğünü belirten Rıza Kayaalp, "Elimden geleni yaparak ülkemi temsil etmem için başarı temennisinde bulundu. Ben de 'İnşallah, çıkacağım ve sonuna kadar savaşacağım.' dedim ama olmadı. Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözüm vardı. Artık bu sözü, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda tutmak için çabalayacağım." ifadelerini kullandı.

Gümüş madalya kazanmaktan çok fazla memnuniyet duymadığını vurgulayan milli güreşçi, "Hedefleri büyük olan sporcuları gümüş sevindirmez. Hedefim altın madalyaydı." değerlendirmesinde bulundu.