Mescid-i Aksa'nın avlusuna Sinagog istemi

İsrail Parlamentosu Knesset üyesi Mordehay Yogev, Mescid-i Aksa'nın avlusunun güney kesiminde Yahudiler için sinagog inşa edilmesi çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa'nın avlusuna Sinagog istemi
Mescid-i Aksa'nın avlusuna Sinagog istemi
GİRİŞ 15.05.2013 15:35 GÜNCELLEME 15.05.2013 15:41

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi'nin bugün (15 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'yı hedef alan kışkırtıcı propagandaların devam ettiği ve bunun son örneğinin Naftali Bennett liderliğindeki "HaBayit HaYehudi" (Yahudi Evi) Partisi üyesi milletvekili Mordehay Yogev'in yayınladığı makale olduğu, İsrailli milletvekilinin makalesinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda sinagog inşa edilmesi çağrısında bulunduğu ifade edildi.

İsrailli milletvekili Mescid-i Aksa avlusunda sinagog inşa edilmesi çağrısında bulunurken, Yahudi yerleşimciler de Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri son baskınlar sırasında sözde heykel ile ilgili ayrıntılı haritalar dağıttı.

Bu arada, 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Yahudi yerleşimcilerin son zamanlarda Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda nitelik ve nicelik olarak artış olduğunu söyledi.

Knesset Başkanı'nın ibadet özgürlüğüyle ilgili açıklamalarının fanatik Yahudi cemaatlerinin baskınlarına siyasi örtü niteliğinde olduğunu kaydeden El-Hatib, baskınların emrivaki bir durum oluşturmayı amaçladığını ifade etti.

Filistinhaber

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!