Avrupa Parlamentosu'nda Gazze için flaş talep

Avrupa Parlamentosu'nun ikinci büyük grubu Sosyalistler ve Demokratlar, Gazze için olağanüstü AB Zirvesi düzenlenmesini talep etti.

Avrupa Parlamentosu'nda Gazze için flaş talep
Avrupa Parlamentosu'nda Gazze için flaş talep
GİRİŞ 03.08.2014 19:23 GÜNCELLEME 03.08.2014 19:23

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) ikinci büyük grubu olan Sosyalistler ve Demokratlar (S&D), Avrupa Birliği (AB) Başkanı Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'a mektup göndererek Gazze için es kısa zamanda olağanüstü AB Zirvesi düzenlenmesini istedi.

Rompuy'a mektup gönderen S&D grubunun başkanı Gianni Pittella, yaptığı yazılı açıklamada, çok geç olmadan bu konuda adım atılması gerektiğini belirterek, "AB, bölgede süren savaşı durdurmak için aralarında silah ambargosunun da bulunduğu somut önlemler almak zorunda. Yaptırımlar artık tabu olarak değil sivil kayıplara son verilmesi amacıyla hem Hamas hem İsrail tarafına baskı unsuru olarak değerlendirilmeli" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki durumun sürdürülemez hale gelmeye başladığını belirten Pittella, insani koşulların kötüleştiğine dikkati çekerek, "Kamuoyunun bu konudaki kızgınlığı, daha fazla ayaklanma ve protesto riskiyle Avrupa şehirlerinin sokaklarına kadar ulaştı" sözlerini kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar