ABD, IŞİD'e 4. kez havadan saldırdı

ABD savaş uçakları, Musul'un Mahmur ilçesiyle Güver nahiyesine konuşlanan IŞİD militanlarına hava saldırısı düzenledi

ABD, IŞİD'e 4. kez havadan saldırdı
ABD, IŞİD'e 4. kez havadan saldırdı
GİRİŞ 10.08.2014 12:03 GÜNCELLEME 10.08.2014 12:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


ABD savaş uçaklarının, Musul'un Mahmur ilçesiyle Güver nahiyesine konuşlanan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD uçakları, Mahmur ilçesini ele geçirmek için peşmergeyle şiddetli çatışmalara giren IŞİD militanlarına 4'üncü hava saldırısı düzenledi.

Lazer güdümlü F/A-18 savaş uçakları, nokta atışıyla IŞİD militanlarını ve zırhlı araçları hedefledi. Operasyonda, örgütün Musul'dan yeni getirdiği topçu birlikler ve zırhlı personel taşıyıcı hummerler etkisiz hale getirildi.

Bir grup PKK'lının desteğinde IŞİD'le çatışan peşmerge güçleri de katyuşa füzeleriyle örgüt militanlarının bulunduğu noktaları bombaladı.

Öte yandan Mahmur'un yanı sıra Erbil-Musul sınırındaki Güver-Havera bölgesinde de IŞİD'le şiddetli çatışmaların devam ettiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • tarkan semerci 9 yıl önce Şikayet Et
    İD aklını başına al abd ye diklenme. Sayın İD ırakta sınıra dayanmışsın, git suriyede eseti devir, sonra abd ile savaşa hazırlan. hava savunma ve hava gücün olmadan, deniz gücün olmadan da abd ile savaşamazsın. aklını başına al, savaş iman ve maddiyat işidir. Müslümanlarla kardeş ol, eften püften sebeplerle müslümanları kafir ilan edip katledip düşmanlarını arttırma. sonra tarih sahnesinden bir kıvılcım gibi yanar gidersin.
    Cevapla
  • Bumin Kağan 9 yıl önce Şikayet Et
    cehennem. Allahuuu Ekber !!!! vurun vurun daha cok vurun cehennemin dibine kadar yollari var !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele