Barzani PKK'lılarla ilk kez görüntü verdi

Mesut Barzani, aralarında PKK'lıların da bulunduğu Mahmur'daki savunma birliklerini ziyaret ederek, ilk kez PKK'lılarla görüntü verdi.

Barzani PKK'lılarla ilk kez görüntü verdi
Barzani PKK'lılarla ilk kez görüntü verdi
GİRİŞ 14.08.2014 00:35 GÜNCELLEME 14.08.2014 00:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Barzani, Mahmur kampını denetim altına alan PKK'lı yetkililerle bir süre görüşme yaparak, kasabanın kurtarılmasındaki çabalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Kasabada incelemeler yapan Barzani, peşmerge komutanlarından bilgi aldı. Barzani Mahmur'u savunan peşmergelerle bir süre sohbet ederek, teşekkür konuşması yaptı.


Barzani, daha sonra Türkiye'den göç edenlerin yerleştiği ancak IŞİD saldırısı nedeniyle boşalan Mahmur Kampı'nı da ziyaret etti. İki gün IŞİD'in denetiminde kalan Mahmur Kampı dün  PKK'lılar tarafından ele geçirilmişti. Kampta PKK yetkilileriyle bir evde görüşme yapan Barzani, Mahmur savunmasına peşmergelerle birlikte IŞİD'e karşı savaşmaları nedeniyle örgüte teşekkürlerini sundu.

Barzani, Mahmur'daki PKK'nın Cihan kod adlı askeri yetkilisiyle de bir süre sohbet etti ve Mahmur ve çevresinde IŞİD güçleriyle Kürdistan'ın savunma birlikleri arasında devam eden çatışmalara ilişkin bilgi aldı. Barzani bu ziyarette ilk kez PKK'lılarla görüntü verdi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mesud Barzani, . Dik Dur Eğilme Yeni Türkiye Seninle,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak