Peşmergeden IŞİD'e operasyon

Peşmerge güçleri, Musul'un Mahmur ilçesiyle Güver nahiyesi çevresindeki IŞİD militanlarına ağır silahlarla operasyon başlattı.

Peşmergeden IŞİD'e operasyon
Peşmergeden IŞİD'e operasyon
GİRİŞ 30.11.2014 09:32 GÜNCELLEME 30.11.2014 09:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Peşmerge güçlerinin, Musul'un Mahmur ilçesiyle Güver nahiyesi çevresindeki terör örgütü IŞİD militanlarına ağır silahlarla operasyon başlattığı bildirildi.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre Peşmerge, Erbil'in 45 kilometre güneyindeki Mahmur ve Güver'e bağlı IŞİD'in elindeki köyleri kurtarmak için saat 08.00'de operasyon başlattı. Şiddetli çatışmaların ardından Mahmur'un Dugirkan, Cedide, Alaviye ve Gubede köyleri Peşmergenin kontrolüne geçti. Bölgedeki çatışmalar iki cephede devam ediyor.

Bu arada Peşmergenin, ilerleyişini hızlandırmak için koalisyon güçlerinden hava saldırısı desteği istediği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    Kafirlere Dünyada yer yoktur. kaçacak yer aricaklar. Ve Kılıçların onların boyunlarından aşağıya inecektir inşaALLAH. Herşeyi bir zamanı var. Hz. ömerin şiddetli kılıçı gelecek, Halid bin velidin keskin kılıcı gelecek. Ve nasıl ki pis haçlılardan kudusü kurtardı ise kılıçla( dikkat edin kılıç diyorum demokrasi dostluk bm vs onlarla kurtarmadı) Onun torunları oradan kafirleri temizlicektir. SAbır inşaALLAH.
    Cevapla
  • haydi peşmerge 9 yıl önce Şikayet Et
    haydi peşmerge ye bu işid i artık bitir Musul senindir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki