Ruhani'den Türkiye'ye mesaj: Tehlikeli olur

Rİran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yabancı ülkelerin Irak ve Suriye'ye izinsiz müdahalesinin 'çok tehlikeli' sonuçlar doğuracağını iddia etti.

Ruhani'den Türkiye'ye mesaj: Tehlikeli olur
Ruhani'den Türkiye'ye mesaj: Tehlikeli olur
GİRİŞ 24.10.2016 20:47 GÜNCELLEME 24.10.2016 22:35
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Ruhani, Arak kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Irak ve Suriye yönetimi talepte bulunursa başka bir ülke onların topraklarında terörizme karşı eylemde bulunabilir. Müdahale bu şekilde yapılırsa uluslararası kurallara göre yapılmış olur aksi takdirde bölgedeki güvensizliği artırır" diye konuştu.

Ruhani, ülke ismi vermeden, "İran olarak, yabancı bir gücün ev sahibi ülkeden izin almadan o ülkeye müdahalede bulunmasını çok tehlikeli buluyoruz" dedi.

"SINIRLARIN DEĞİŞMESİ TEHLİKELİ OLUR"

İran Cumhurbaşkanı, "Coğrafi sınırlara saygı göstermeliyiz, çünkü sınırların değişmesi tehlikeli olur” ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de bugün düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin Musul operasyonunda yer alma girişimlerini eleştirerek, "Terörizme mücadele bahanesiyle başka ülkelerin egemenliğini ihlal etmek kabul edilebilir değil" açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 133
  • Reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Musul ve Kerkük tarihi olarak turkiyeninse ozaman Türkiye'nin tamamıda iranın ....google images'de bi Pers imparatorluğun genişliğine bakınız.....
    Cevapla
  • Burhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Pers imparatorluğu o toprakları fethetmişti ondan sonra büyük iskender fethetti ondan sonra topraklar parçalandı ve roma imparatorluğu fethetti ondan sonra bizans oluştu ondan sonra selçuklular geldi ondan sonra osmanlı oluştu bu topraklar Allahın sen ölünce elindeki toprak sendemi kalıcak?
    Cevapla
  • ASTERİX 7 yıl önce Şikayet Et
    İran şehirlerinin bombalanmasını elbette istemeyiz. "Bin yıldır İran ile haçlılar arasında kalkan olduk" desek yalan olmaz. Şeytani aklın mezhepçilik fitnesine alet olup da bu kalkanın önüne geçmeyin. Batılıları bu bölgede tutan, mezhep çatışmalarından başka bir şey değil. İran yönetimi, İran halkını bu tuzağa düşürüyor, Kerbela'nın intikamı alınacak diye, Müslümanlara her gün bir Kerbela yaşatıyor. İran parçalanmak istemiyorsa şeytani akıl ile yaptığımız mücadelede elimize ayağımıza dolaşmasın, Türkiye kalkanının arkasında dursun, kafasını kolunu kabuğundan çıkarmasın. İşbirlikçileriniz tabi ki bizi dinlemeyecek. İran’a da yazık olacak.
    Cevapla
  • ASTERİX 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi rüya ile Suriye, Irak ve Yemen'e girdiğiniz belli oldu. Evet biz burada yokken, Pers imp. Roma İmp. vardı ama biz geldikten sonra hepsi yok oldu. Biz hala buradayız ve burada bir imp. kurulacaksa biz kurarız. Bu cümlenin doğruluğu için Google'a bir daha bak. Eminim rüyadan uyanırsın. Size bu rüyayı gösterenler Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesine izin verdiler ama sonra Irak'ı işgalci ilan edip parçaladılar. Şimdi de kaplumbağa kabuğu gibi sağlam sınırları olan İran’a bu rüyayı gösterip, kolunu başını kabuğundan çıkarmasını sağlıyorlar, sonra da İran’ın kafasını ezecekler. Önce ABD şeytan diyorsunuz sonra da sözüne güvenip ortaya çıkıyorsunuz.
    Cevapla
  • ASTERİX 7 yıl önce Şikayet Et
    1979 da İran'da yapılan Batı destekli darbeyle Şii İslam devleti kuruldu. İslam’dan ve şeriattan nefret eden Batı'nın bu darbeyi neden desteklediği, bu günlerde çok daha net anlaşılıyor. İslam’ı iki cepheye ayırıp mezhep savaşları çıkarmak için İran'ın FETÖ'sünden daha iyi bir işbirlikçi bulamazlardı. Bir de 15 Temmuzda başarılı olsalar ve Sünni İslam devleti kursalardı çok kanlı planları tamam olur, belki de otuz yıl sürecek Sünni-Şii savaşları başlardı.
    Cevapla
  • ..... 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru, çok tehlikeli sonuçları olur. Özellikle de İran ve ABD kalleşleri için çok acıklı ve tehlikeli sonuçları olur.
    Cevapla
  • sertvet 7 yıl önce Şikayet Et
    dediklerine kendileri de uymuyor ama sonuç olarak çok doğru laflar bunlar... başka devletler o topraklara girmeden hersey gayet guzeldi
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz toprakta felan gözümüz yok olmamalıdır yeterki ümmeti muhammedin akan kanı dursun ülkemizdeki muhacirler ülkelerine dönsün pkk deaş son bulsun tek yapmamız gereken ise sınırlarımızı pkk dan deaş dan temizlemek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi