Putin'in planını manşetten verdiler!

İngiliz gazetesi, tek uçak gemisini Suriye kıyılarına yollayan Rusya'nın muhaliflerin kontrol ettiği Halep'in doğusunu vuracağını manşetten duyurdu.

Putin'in planını manşetten verdiler!
Putin'in planını manşetten verdiler!
GİRİŞ 31.10.2016 12:05 GÜNCELLEME 31.10.2016 12:08
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İngiliz The Times gazetesi, bugün okuyucularının karşısına "Putin, Halep'e dev bir saldırı hazırlığında" manşetiyle çıktı.

Savunma editörü Deborah Haynes imzalı özel haberde saldırı hazırlığına ilişkin detaylara yer veren gazete, Moskova'nın Amerikan seçimleri öncesi oluşan yönetim boşluğundan yararlanmak ve Suriye'deki pozisyonunu güçlendirmek için adım atacağnı yazdı.

Haberini Batılı istihbarat birimlerine dayandıran The Times'e göre, Rusya, muhaliflerin kontrolündeki doğu Halep'e geniş ölçekli bir saldırı gerçekleştirecek.

Haberdeki en dikkat çeken vurgu, Rusya'nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov'un kısa süre sonra Suriye kıyılarına ulaşacak olması. Ekim ayı içerisinde Kuzey Denizi'nden yola çıkan Amiral Kuznetsov'un başını çektiği Rus filosu, halen Akdeniz'de seyir halinde.

Moskova'nın 'tatbikat' için Doğu Akdeniz'e gönderildiğini ilan ettiği filoda nükleer füze gemisi Pyotr Vekiliy, denizaltısavar gemiler Severmorsk ve Vice-Admiral Kulakov bulunuyor. Uçak gemisi SU-33 bombardıman uçakları ile KA-27 helikopterleri taşıyor.

302 metre boyu ve 2 bin mürettebatı bulunan dev savaş gemisi Amiral Kuznetsov'un başını çektiği filo, İngiltere ve Fransa arasından geçerken gerilim yükselmişti. Gemideki uçakların havalandığı fotoğrafları paylaşan İngiliz basını 'Ruslar geliyor' başlığını atmıştı. Yayımlanan fotoğraflarda helikopterlerin bölgedeki NATO gemilerinin çok yakınında uçtuğu görülmüştü.

YORUMLAR 49
  • belcikadan 7 yıl önce Şikayet Et
    suandan sonra dostumuz sadece ruslar
    Cevapla
  • avni tekin 7 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca rusyanin 1 ucak gemisi mi var bunlar ac savasamaz
    Cevapla
  • Kayı boyu 7 yıl önce Şikayet Et
    Gelinen bu aşamadan sonra Türkiye artık Rusya için vaz geçilmez bir devlet oldu. Suriye de Rusya ve Türkiye anlasacaklar. Rusya dersin elindeki toprakları geri almak icin; hava ve kara gücünü devreye sokacak. Amerika buna mukabil Suudi Arabistan öncülüğündeki kara gucunu devreye sokacak. Rus ve Amerikan gücü birbirleriyle savasacaklar. Türkiye nato gücü olması dolayisiyla, Amerikan güçlerine istemeyerek olsa, destek vermek zorunda kalacak. Rusya, ikmal yolunun kesilmemesi için boğazları ele geçirmek için harekete geçecek. Türkiyenin işgaliyle savaş küresel boyut kazanacak.
    Cevapla
  • Vedat 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin hayal ürününüz bunlar. Bizim gibi normal olayları haberlerden takip eden bir vatandaşsınız. Yoksa internet köşelerinde atıp tutmazdınız..
    Cevapla
  • tilki oynu 7 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler tarihboyu hep uyanik davranmislar oyunu kurup geri cekilip demokrasi oyunlari oynamislar tilki oynu.
    Cevapla
  • oyuu kuran 7 yıl önce Şikayet Et
    ortadogu projesini cizan uyanik ingiliz oyunu kurup gericekilen !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı