Fotoğrafları ilk kez yayınlandı

Amerika'nın, Rakka kenti yakınlarındaki Tabka Barajı’na, ABD askerleri ile YPG'lileri havadan helikopterle indirmasine ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı.

Fotoğrafları ilk kez yayınlandı
Fotoğrafları ilk kez yayınlandı
GİRİŞ 23.03.2017 16:25 GÜNCELLEME 23.03.2017 16:29
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Fotoğraflarda, tam techisatlı ABD askerleri ile terör örgütü YPG'liler görülüyor. Havadan asker indirmenin yaklaşık 5 saat sürdüğü belirtildi.

Amerika askerlerinin, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın başkenti konumundaki Rakka'ya yönelik operasyon kapsamında, geçen 21 Mart'ta Rakka'daki Tabka Barajı yakınlarına havadan yaptığı indirmenin fotoğrafları yayımlandı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'nin sosyal medya hesapları ile Suriye'deki Kürt internet sitelerinde yer alan fotoğraflarda, hem ABD askerleri, hem de Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan YPG'liler görülürken, askerlerin bölgede konuşlandırıldığı belirtildi. 



Kürt sitelerinde yer alan haberde, Rakka'nın DEAŞ'tan kurtarılmasına yönelik başlatılan ve 'Fırat'ın Gazabı' adı verilen operasyon ile ilgili yapılan açıklamada, Tabka'nın köylerine yapılan hava destekli indirme işleminin yaklaşık 5 saat sürdüğü belirtilerek, "Bu indirme operasyonu uluslararası koalisyona bağlı helikopterler tarafından gerçekleşmiştir" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 57
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    kardesim.. 15 temmuz darbeye incirlik destek vermedimi? körmüyüz?`ordan gelen teroristleri unuttunuzmu?! BU TIYATRO DEGIL ULAN, BU FILIM DEGIL ULAN!
    Cevapla
  • Dostacısı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu fotoların bizi gayretten kudurtması ve bu günden sonra canım Türk vatandaşlarımdan kimsenin çok çalışmak ve uykusuzluktan başka ölme sebebinin olmaması lazım Allah bizimle canlarım Yaa Allah
    Cevapla
  • hazim 7 yıl önce Şikayet Et
    Terörist örgütleri terörist devletler ( abd , ab , israil vs vs ) desteklemese üç günde dünyada terör diye bir şey kalmaz.
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika suriyenin kuzeyinde bir devlet kuracak karar vermiş. biz hızlı davranmalıyız rakka yı kafaya takmayın kendi sınıırnızı koruyun.
    Cevapla
  • pkksavar 7 yıl önce Şikayet Et
    şükür düşman ben buyum ve burdayım diyor. ilk defa. hani bizim eski uşaklar milleti hep yemişlerdi. baktılar yemeyen bi adam var artık kalleşliklerini gizli yapmıyorlar çünkü sökmüyor onlar da açık mod'a geçtiler. aynen devam. ama kendi düşen ağlamaz coniler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika açıklamaları!
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar