DEAŞ’ın son kullanma tarihi bitti

DEAŞ’ın ‘politbüro’su 22 Nisan’da Rakka’da toplandı. Ağır kayıplara dikkat çekildi ve artık yeraltına inme vaktinin geldiği kararı alındı.

DEAŞ’ın son kullanma tarihi bitti
DEAŞ’ın son kullanma tarihi bitti
GİRİŞ 15.05.2017 08:55 GÜNCELLEME 15.05.2017 08:59
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

DEAŞ, Irak’ın ikinci büyük şehri Musul’u alarak ve sosyal medya üzerinden dünyanın farklı ülkelerinden militan toplayarak yanı başımızda ‘sanal bir ulus’ kurmayı başardı. Son 15 aydan bu yana Irak ve Suriye toprakları içinde başlatılan operasyonlar neticesinde kontrol alanları daralırken örgütün son kale olarak tanımladığı “Rakka” kentinden farklı ülkelere ve Arap dünyası içinde yeraltına çekilmeye kararı aldığı öğrenildi. DEAŞ terör örgütü ‘politbüro’sunun ve merkez karar merciinin 22 Nisan tarihinde örgütün elebaşı Ebubekir el Bağdadi’nin de katılımı ile Rakka’da yaptığı toplantılar sonrasında çok ciddi kayıpların verildiği ve örgütün yeraltına çekilmesi yönünde karar alındığı belirtiliyor. 

RAKKA’YI TESLİM EDECEKLER

ABD bir yandan PKK/YPG’yi Rakka operasyonuna hazırlarken, DEAŞ’ında Musul ve El-Bab’dan kaçan militanlarla birlikte kent içinde 21 bin militanının barındırdığı ve örgütün 15 Haziran sonrası başlatılması beklenen operasyon öncesinde bu militanlarının tıpkı El-Kaide örneğinde olduğu gibi farklı ülkelerde yer altına çekmeye hazırlandığı öğrenildi.

SAVUNMADA 7 BİN MİLİTAN 

Bölgedeki Sünni Arap aşiret ileri gelenlerinden gazetemize gelen bilgilere göre, DEAŞ terör örgütünün ABD destekli Rakka operasyonu için kentte sadece 7 bin militanı kentte tutacağı geri kalan militanlarını ise Arap kökenli olanların ülkelerine gitmelerini ve yeraltına çekilmek için çalışmalarına başladığı öğrenildi.

KİM NEREDE BELİRSİZ

Özellikle Arap kökenlilerde “Halkın arasında karışın. Normal davranın” talimatı verildiği belirtilirken örgütün en zorlandığı noktanın ise yabancı militanlar konusu olduğu belirtiliyor. Bölgedeki kaynaklar, uzun yıllardan bu yana gelmiş ve örgütte katılım göstermiş yabancı militanların Rakka kent savaşı için kalacağı ancak örgüte son 12 ay içinde başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere batıdan katılım gösteren militanların ülkelerine geri dönmeleri ve ülkelerinde yeraltına çekilecekleri belirtiliyor.

Örgüt, Rakka’yı teslim edecek. ABD de bu sahte zaferi PYD’nin başarısı gibi pazarlayıp PKK uzantısına itibar kazandıracak

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 18
  • LA HAVLE 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD de bu sahte zaferi PYD’nin başarısı gibi pazarlayACAAAK ama...... REİS söyledi bizimde kırmızı çizgilerimiz var deyu
    Cevapla
  • hsn 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten olay tam bir kayıkçı dövüşü , deaş kaç ! pyd tut !, abd büyük israil devletinin kurulması için bir kilometre taşı olan kürt devletini kurmaya çabalıyor. Ateşle oynuyor haberi yok
    Cevapla
  • oflu mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    bunun anlamı şudur:bu terör örgütünü kuranlar bunlara dediki,sizin misyonunuz tamamlandı,buradan çekilin burayı pyd ye vereceğiz.sizinle başka yerlerde projeler üreteceğiz.Ne olduysa masum binlerce ölen insana oldu.Sebep olanları ALLAH kahretsin,ve cahil müslümanları ALLAH uyandırsın.
    Cevapla
  • tersinim 6 yıl önce Şikayet Et
    DAEŞ-PKK-PYD ve diğerleri Amerika imalatıdır. İşleri birince kaldırılıp atılacaklar. DAEŞin misyonu bitiyor mu? Hayır. Ama yer üstünde ama yer altıda...Bir müddet daha devam edecektir.
    Cevapla
  • DİKKAT 6 yıl önce Şikayet Et
    DAEŞ'in büyük bir kısmı YPG'ye veya SDG'ye katılır. Böylece bu gün DAEŞ'in elinde görülen yerler otomatikman YPG'ye yani ABD'ye geçer. YPG'nin eline geçecek olan bu alan Akdeniz'e açılmadığı sürece hiç bir anlam ifade etmeyeceği için, ağır silahlarla donatılmış bu güç SDG ile birleşip önünde sonunda Akdeniz'e açılmak üzere batıya yüklenecektir. SDG daha önce de Hatay'ın kendilerine ait olduğunu ve geri alacaklarını ilan etmişlerdi. Neye dayanarak ve kime güvenerek bunu söyledikleri artık ortaya çıkmış oldu.
    Cevapla
  • DİKKAT 6 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç olarak diyebilirim ki bu iş bize çok pahalıya patlayacak. Ülkemizi paylaşmak isteyenler bize başka seçenek bırakmıyorlar. Önünde sonunda Rusya ile de ABD ile de hesaplaşmak zorunda kalacağız. Çünkü, Rusya ve ABD tarafından aynı amaç için kullanılan bu terör örgütü, kılıktan kılığa girip (PKK=PYD=YPG=SDG) sonunda bizi sokacak. Biz barış istedikçe onlar savaşta ısrar ediyor. Çok zor olacak ama her ikisini de tokatlayıp evine göndereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Varlığımızı sürdürebilmemiz için başka seçeneğimiz yok.
    Cevapla
  • DİKKAT 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Dışevlet Bakanı Ermeni Asıllı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Suriye’yle ilgili ne görüştü. Lavrov’un, yönetici kadrosu Ermeni asıllı olan YPG=PKK ile duygusal bağı var mıdır? ABDve Rusya bu örgütlerin desteklenmesi konusunda anlaştılar mı? Bu örgütlerin sınırımızda ABD ve Rus bayrağı çekmeleri bu yüzden midir? Rusya güdümündeki rejim güçleri, El-Bab’ın güneyinden Menbiç ve Afrin’i bu yüzden mi birbirine bağladı? Kısacası ABD ve Rusya SDG=PYD=YPG=PKK'nın desteklenmesi konusunda anlaştılarsa bu durum bizi bayağı bir sıkıntıya sokacak demektir. Biz iç meselelerimizle uğraşırken çok zaman kaybettik, yılan büyüdükçe büyüdü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti