Irak'tan Barzani'ye Kerkük uyarısı

Irak Petrol Bakanlığı, Kerkük kentindeki petrol sahaları ile devlete ait kurumların ele geçirilmesi ihtimaline karşı IKBY'yi uyardı.

Irak'tan Barzani'ye Kerkük uyarısı
Irak'tan Barzani'ye Kerkük uyarısı
GİRİŞ 24.09.2017 00:16 GÜNCELLEME 24.09.2017 00:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Irak Petrol Bakanlığı, Kerkük kentindeki petrol sahaları ile devlete ait kurumları ele geçirmeye kalkışmaması konusunda Irak Kürt Bölgesel Yönetimini (IKBY) uyardı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak'ın, IKBY'nin bölgenin yanı sıra Kerkük ve Diyala vilayetlerinde referandum yapılması yönünde duyuru yapmasının üzerine sorunlar ve tepkilerle karşı karşıya kaldığına dikkat çekildi.

PETROL KUYULARINA DİKKAT

Bu istisnai koşullardan istifade ederek Irak halkının, Kerkük ve diğer kentlerdeki zenginlikleri ve petrol şirketlerini ele geçirme girişimlerinde bulunan tüm taraflara uyarıda bulunulan açıklamada, "Petrol Bakanlığı, Bağdat merkezi hükümet ile IBKY hükümeti arasındaki her türlü ihtilafa rağmen halkın tüm mezhep ve bileşenlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için 2003'ten bu yana milli servete yönelik en iyi yatırımları yapmaya özen gösterdi." ifadesi kullanıldı.

"IKBY ANLAŞMALARA BAĞLI KALMIYOR"

IKBY'nin, merkezi hükümet ve Petrol Bakanlığına başvurmadan yabancı şirketlerle anlaşmalar yaptığı ve petrol ihraç etmesinin yanı sıra merkezi hükümetle yaptığı bütçe anlaşmalarına da bağlı kalmadığına işaret edildi.

KERKÜK'TEKİ PETROL KUYULARI

Kerkük'te yer alan 5 kuyunun ikisi IKBY'nin ve üçü Irak merkezi hükümetine bağlı Kuzey Petrol Şirketinin kontrolünde bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    tansu ciller kadar olamiyolar yazik
    Cevapla
  • kimyonk 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeden bir halt olmaz.şimdiye kadar enselerinde olmalıydık.
    Cevapla
  • Sedat 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye İran Irak bu üç ülkede birbirini sevmez ve güvenmez konu Kürtler oldumu birleşirler ama konu Amerika İsrail olunca birleşmezler anlayın artık
    Cevapla
  • cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    girin alın komple artık ya
    Cevapla
  • Ali Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz el koyalım bu seferde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!