ABD ne yapmaya çalışıyor? PKK'yı masaya oturttular

Suriyeli muhalifler, ABD'nin, Rakka'nın geleceğini PKK/PYD ile konuşma teklifini reddetti.

ABD ne yapmaya çalışıyor? PKK'yı masaya oturttular
ABD ne yapmaya çalışıyor? PKK'yı masaya oturttular
GİRİŞ 26.09.2017 17:38 GÜNCELLEME 26.09.2017 17:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Suriyeli muhalifler, ABD'nin, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenleyeceği "Rakka'yı yeniden yapılandırma" toplantısına, terör örgütü PKK/PYD de davet edildiği için katılmayacaklarını duyurdu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) bağlı Rakka yerel meclisi başkanı Said Şuveyş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin hem kendilerini hem PKK/PYD'nin kurduğu sözde Rakka konseyini Roma'da bir toplantıya davet ettiğini söyledi.

Şuveyş, toplantının Roma'da yapılmasının, "İtalya'nın Rakka'da kurulacak polis teşkilatının eğitimini üslenecek olmasından kaynaklandığını" belirtti.

"Bu toplantıya katılmak, PYD'yi kabul etmek, tanımak anlamına gelir" ifadesini kullanan Şuveyş, PKK/PYD'ye meşruiyet kazandırmamak için Roma'ya gitmeyeceklerini vurguladı.

Şuveyş, şöyle devam etti: "ABD, Rakka'yı bölme amaçlı oyun yapmaya çalışıyor. Toplantıda tüm Rakka'yı değil, sadece Rakka merkezini konuşacaklar. Kırsalını konuşmayacaklar. ABD'nin bu çabaları başarılı olmayacak çünkü Rakka'nın çocukları olarak PYD ile sonuna kadar savaşacağız. Biz daha önce Amerikalıları uyardık. 'PYD Rakka'da kalırsa, bu yıllar sürecek bir savaşa yol açacak.' dedik. Amerika, bu toplantıyı 2 ay önce gündeme getirmişti. Katılmamız için çok çaba sarf etti ama biz gitmeyeceğiz."

Toplantının yarın başlaması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • SELAMİ UÇAR 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Ortadoğu' nun düzenini bozdu. Saddam, Kaddafi, Mursi vb. liderleri indirip en sonunda Tayyip Erdoğan' a takıldılar. Düşman tek değil. Küçük bir hatamızı bekliyorlar. Fakat bizim de Suriye ve Irak' ta istikrarlı politikalara ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • Ahmed Abbad 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD ne yapmak istiyor sorusunun cevabı Rahmetli Hocanın 1992 deki videosuna bakmak yeterli. Cevabı açık ve net...
    Cevapla
  • berk 6 yıl önce Şikayet Et
    ortdagouyu al yeraltı yerustune egemen ol.Turkıyeyı yoket ne olacak Abd nın planı bu ısler dostum arkadasım tramp,esad,barzanı ıle olmuyor..
    Cevapla
  • Temel Şimşek 6 yıl önce Şikayet Et
    Nemi yapmaya çalışıyorlar ne yapmak istediklerini anlamak çok kolay irakda sözde bağimsızlık oylaması yapıldı tabiki Türkiye'nin güney doğusunda büyük oyunlar oynanıyor iraklı kürtler Türkiye'nin Güney doğrusundaki galeş oyunun sonuçlanmasını bekliyorlardı onlarla beraber aslında bu oylama olacakdı başaramayacalarını anlayınca kendi başlarına oylamaya gittiler suriyeli muhaliflerede ayni oyunu sunacakdılar pkk ve ypg geyle bir olun bağımsızlık ilan edin diyecektiler galeş ab nin oyunları bu oyunlar
    Cevapla
  • ali günay 6 yıl önce Şikayet Et
    biz hala abdyle müttefik olalım .ne diyeyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!