Ve savaş bitiyor! Teröristlere son darbe...

Irak ordusu, Kerkük'ün batısındaki Havice'nin terör örgütü DAEŞ'den tamamen geri alınmak üzere olduğunu duyurdu. Final saldırısı bugün yapılıyor.

GİRİŞ 04.10.2017 08:41 GÜNCELLEME 04.10.2017 12:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DAEŞ, Irak topraklarından resmen siliniyor. Irak ordusu, Kerkük'ün batısındaki Havice'nin bugün tamamen geri alınmasının beklendiğini duyurdu. Teröristlere son darbeyi vuracak saldırı, bu sabah başladı.

21 Eylül'de başlayan operasyon, iki haftada tamamlanmış oldu. Güney cephesinden ilerleyen Irak askerleri, dün Havice'ye çok yaklaştıklarını duyurmuştu.

Ordu birliklerinin geçen yıl 17 Ekim'de başlattığı harekât bu yıl 9 Temmuz'da sona ermiş ve teröristlerin elindeki en büyük kent Musul kurtarılmıştı. Musul'un batısındaki Türkmen kenti Telafer ise Ağustos'ta geri alınmıştı.

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden katil sürüsü, Irak ve Suriye'deki topraklarının yaklaşık yüzde 80'ini kaybetmiş durumda.

Havice'nin kurtarılmasıyla teröristlerin kontrolünde yalnızca Suriye sınırındaki El Kaim ve çevresi kalmış oldu. Binlerce militanı öldürülen örgütün yıl sonuna kadar tamamen kökünün kazınacağı tahmin ediliyor.

YORUMLAR 5
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Okyanusların ötesinden gelip , İslam coğrafyasında müslümanları öldüren mi katil, yoksa başkası mı katil.
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah denilen zevat zaten okyanus ötesinden gelen kafirle bu deaş kafirleri aynı. Kafayı çalıştır imanını kaybetme.
    Cevapla
  • sabır 6 yıl önce Şikayet Et
    Oyunlar dönüyor.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    birileri tazıya tut tavşana kac oynuyor.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd işini halleti. artık oralarda deaş kalmaz başka bölgelerde ortaya çıkar. kahru perişan olasıca abd ve israil inşaallahhhhh tez günde hak ettiğiniz cehennemi boylarsınızda dünya rahat bir nefes alır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi