Rusya'dan flaş açıklaması! Şişani öldü

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce ABD'nin öldürdüğünü iddia ettiği, Ebu Ömer el Şişani’nin hava saldırısında öldürdüklerini açıkladı.

Rusya'dan flaş açıklaması! Şişani öldü
Rusya'dan flaş açıklaması! Şişani öldü
GİRİŞ 07.10.2017 11:16 GÜNCELLEME 07.10.2017 17:29
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonlarda, DAEŞ’in Kuzey Kafkasyalı etkili saha komutanlarını öldürdüğünü, öldürülenler arasında ABD'nin daha önce öldürdüğünü iddia ettiği Ebu Ömer el Şişani’nin de yer aldığını ifade etti.

Gazetecilere konuşan Konaşenkov, Suriye’nin Ebu Kemal bölgesinde, DAEŞ’in içerisinde Kuzey Kafkasyalı militanlar da dahil 30 militanın bulunduğu komuta merkezine yaptıkları saldırının sonuçlarını incelediklerini belirtti.

Konaşenkov "Farklı kanallardan aldığımız ve doğruladığımız bilgilere göre, DAEŞ’in Kuzey Kafkasyalı etkili saha komutanları olan ve uzun bir süredir Irak’ta saklanan Ebu Ömer el Şişani, Alyauddin el Şişani ve Selahaddin el Şişani öldürüldü. Suriye’deki DAEŞ militanlarına yönelik operasyonlar devam edecek" dedi.

ABD daha önce Ebu Ömer el Şişani’nin öldürüldüğünü iddia etmişti.

"120 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Konaşenkov, son 24 saatte gerçekleştirilen hava saldırılarında ise Tacikistan, Irak, Kuzey Kafkasya kökenli 120 militanın öldürüldüğünü ifade etti.

Konaşenkov "Ebu Kemal bölgesinde bir mukavemet noktası vuruldu. Tacikistan ve Irak’tan 40 terörist öldürüldü. Ayrıca yüksek kalibreli silahlar yüklü 7 araç imha edildi. Mayadin’de vurulan komuta merkezinde ise 9’u Kuzey Kafkasyalı 80 militan öldürüldü. Yüksek kalibreli silahlar yüklü 18 arazi aracı, 3 mühimmat deposu imha edildi" dedi.

YORUMLAR 21
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    gelde inan öldüğü abd tarafindan ilan edilen şahis birde rusya tarafindan öldürülüyor yarin türkiye de ben öldürdüm derse şaşırmayın
    Cevapla
  • bölük 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahın laneti hak edene olsun Allah masum insana yardım ettsin suan ortalık karışık
    Cevapla
  • mehmet necati 6 yıl önce Şikayet Et
    gerçeği görüyoruz ki ışid vb'den çok daha önce rusya,amerika ve iran sözde devletleri çok sayıda müslüman katili azılı terör örgütleridir.
    Cevapla
  • GELİŞİNE VURAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Şişani'nin daeşe bağlı olduğunu sananlar mı var ? şişani dediğiniz adam türkmen cephesine destek vermeye bile geldi daeş ve rejim güçlerine karşı araştırmadan bilmeden yaftalamayın hemen rus daes dedi diye hemen basmissiniz bilmeden.
    Cevapla
  • ANALİST 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar cehaletin kurbanı. Iyı egıtılselerdı böyle haçlılar tarafından yok edilmez iyi birer müslüman olarak ülkelerine faydalı olurlardı. Kendi kurdukları uyduruk DEAŞ terör örgütüne binlerce Müslüman Çocugu toplayarak yok ediyorlar. Aynı bır yere şeker bırakıp bütün karıncaları toplayıp ezmek gibi. Kahrolsun Deaş ve El Kaide terör örgütü kuranlara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı