Ordu sınıra konuşlandı! Irak'tan savaş açıklaması

Irak Ordusu'nun 3 bin kişilik birliğinin Kerkük sınırına konuşlandığı duyuruldu. Öte yandan Irak Başbakanı İbadi, tartışmalı referandumun ardından kritik bir açıklamada bulundu.

Ordu sınıra konuşlandı! Irak'tan savaş açıklaması
Ordu sınıra konuşlandı! Irak'tan savaş açıklaması
GİRİŞ 12.10.2017 14:10 GÜNCELLEME 12.10.2017 14:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de dün ortaya atılan "Kerkük'e saldırı" iddialarına cevap verdi. İbadi, "Orduyu halkımıza karşı kullanmayacağız ve Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız" açıklamasını yaptı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, silahlarını halka doğrultmayacaklarını ve Kürtlere savaş başlatmayacaklarını söyledi. "Irak'ın birliğini korumak da görevimiz" diyen İbadi, anayasanın uygulanması, vatandaşların güvenliğinin sağlanması ve milli servetin korunmasına önem verdiklerini vurgulayarak tüm bunların da kendi sorumlulukları dahilinde bulunduğu ifade etti.

ASKERLER KERKÜK SINIRINA KONUŞLANDI

Öte yandan, AA, Haşdi Şabi'nin, Kerkük kentinde Peşmerge'nin karşısında yer alan bölgelere askeri sevkiyat yaptığını iddia etti. DHA ise, Irak Ordusu'ndan 3 bin kişilik bir birliğin Kerkük sınırına yerleştiğini duyurdu.

ASKERİ SEVKİYAT YAPILIYOR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Batı Cephesi Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi'nin son üç güç içerisinde Kerkük'ün kuzeybatısına ağır silahlarla askeri sevkiyat yapmaya başladığını ileri sürdü.

MESAFE 500 METREYE DÜŞTÜ

Haşdi Şabi'nin konuşlandığı bölgede daha önce terör örgütü DEAŞ'ın yer aldığını belirten Kerküki, aralarındaki mesafenin yaklaşık 500 metre olduğunu söyledi.

Kerkük'te Havice operasyonu bitmesine rağmen Haşdi Şabi'nin bölgeye askeri sevkiyatının devam ettiğini aktaran Kerküki, "Özellikle dünden itibaren bölgeye top, tank ve çok sayıda silah konuşlandırıldı. Operasyon bitmişse bu kadar ağır silahın özellikle Peşmerge güçlerinin karşısına konuşlandırılması manidardır" iddiasında bulundu.

3 BİN ASKER SINIRA KONUŞLANDI

DHA haber ajansı da, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) referandum sonrasında, Irak Ordusu'ndan 3 bin kişilik bir birlik Kerkük sınırına yerleştiğini duyurdu. Irak birliğinin Kerkük'e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta konuşlandığı gözlenirken, kent çevresinde de yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 13
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar akıllanmaz gerçek savaş lazım ah ne yaptıp kimlere güvendik dedittirmek lazım doğduklarına pişman ettirmek lazım bunları haritadan silmek lazım
    Cevapla
  • ahada yaziyom 6 yıl önce Şikayet Et
    Ortada olan kurtlere olacak bekleyin gorun tam bagimsiz olacaklar:)))orta dogu deniyor israille cuvala giren barzo nasil cikar billem bugune kadar bi is becerememisler millet aya gitmis bunlar ulke diyor yil kac barzo haberin varmi
    Cevapla
  • Engin 6 yıl önce Şikayet Et
    En guzelini zamaninda Saddam yapmisti bunlara mekani cennet olsun.
    Cevapla
  • Kefa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre Türkiyenin orta doguda en iyi ekonomik ve siyasi olarak is yapabilecegi sirt sirta verebilecegi bir yerdir barzani hukumeti ibadiden cok daha saglamdir. Türkiye topraklarına ve sınırına degil tehdit bilakis çift kat güvenlik saglanır. Osmanli zamaninda sinir guvenligini bu sekilde yapildi.,
    Cevapla
  • sıtkı bilmiş 6 yıl önce Şikayet Et
    ırak barzani pkk chp pyd abd birleşip sınırımıza dayanmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini