Neçirvan Barzani'den son dakika açıklaması!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Iraklı güçlerin Kerkük çevresindeki hareketliliği üzerine bir açıklama yaptı.

Neçirvan Barzani'den son dakika açıklaması!
Neçirvan Barzani'den son dakika açıklaması!
GİRİŞ 13.10.2017 15:44 GÜNCELLEME 13.10.2017 17:03
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Neçirvan Barzani, Iraklı güçlerin Kerkük çevresindeki hareketliliği üzerine bir açıklama yaptı.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw haber ajansının aktardığına göre Başbakan Barzani’den yapılan yazılı açıklama şöyle: "Sayın Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Haydar Abadi’nin 10 Ekim 2017’de bir basın toplantısında ordu ve Haşdi Şabi’nin Peşmerge ve Kürdistan’a karşı askeri bir saldırı başlatacağı tehdidinden sonra birkaç gündür Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırı amacıyla Haşdi Şabi ve Irak ordusu, Musul çevresinden Kerkük ve Hanekin çevresine kadar güç yığınağı yapıyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak; Sayın Ayetullah Seyid Ali Sistani’den, Iraklı tüm taraflardan, bütün sivil ve barış yanlısı örgütlerden, Birleşmiş Milletler (BM), ABD, Avrupa Birliği, DAEŞ’le mücadele koalisyonuna üye ülkeler, BM Güvenlik Konseyi ve komşu ülkelerden, acilen rol oynayıp bölgenin yeni bir savaşa sürüklenmesine engel olmasını istiyoruz. Ne Iraklı güçlerin ne de başka bir gücün böyle bir savaşa mahal vermemesini istiyoruz. Çünkü sonuçları hem Irak’ın iç durumu hem de bölge için kötü olur ve DAEŞ ile diğer terör örgütlerinin bölgede güçlenmesine zemin sağlar.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak; bütün sorunların gerçekçi çözümü için yapılacak temel görüşmelere hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Yaşanacak her çatışma ve olumsuz sonucun da sorumlusunun Sayın Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Haydar Abadi’nin olduğunu bildiriyoruz.

BM, ABD VE AB'YE SESLENDİ

Kürt, Arap, Türkmen, Hristiyan; Kürdistan halkının bütün oluşumlarından; her savaş çağrısına güçlü bir moralle cevap vermeye hazır olmalarını ve Kürdistan’ın bütün kentlerinin korunması, Musul, Enbar ve Irak’ın diğer kentleri gibi yıkım ve katliamlara maruz kalmaması için Peşmergeye her türlü desteği vermelerini istiyoruz. Ayrıca Kürdistan’ın bütün parti ve taraflarından, Kürdistan’ın savunulması ve barışın korunması için ortak tutum almalarını istiyoruz.

IRAK HÜKÜMETİ'NE SUÇLAMA

Kürdistan Bölgesi’nin şehirleri, Irak’taki mezhep savaşı ve DAEŞ savaşından kaçan yüzbinlerce göçzede ve mülteci için sığınak olmuştur. Irak hükümetinin bu bölgenin de huzurunu askeri tehditle bozmak istemesi çok ilginçtir.

"HUZURU BİZ GETİRDİK" İMASI

2014 yılında Irak ordusunun Kerkük ve çevresindeki bölgelerden kaçıp DAEŞ’e çok sayıda ağır silah bırakması sonrası Peşmerge Güçleri halkın imdadına yetişip onları DAEŞ’den korudu. O zamandan beri bu bölgeler öylesine bir huzur içinde yaşıyor ki şimdiye kadar bu denli bir istikrar görmemişlerdi. Bu da Peşmerge, polis, güvenlik güçleri ve halkın yardımı sayesinde olmuştur.

Birçok kez de bölgelere, bölge sakinlerinin isteği dışında bir çözüm dayatılamayacağını bildirdik ve bütün oluşumların taleplerini gözeten özellikte bir yönetim olması gerektiğini belirttik. Bu amaçla da Kürdistan Bölgesi Hükümeti her türlü yardıma hazırdır.

"DİYALOĞA HAZIRIZ"

Diyaloğa hazır olduğumuzu ve sorunların çözümü için silaha başvurulmasına karşı olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz. Bütün sorunlar barışçıl şekilde, diyalogla çözülmeli. Diyalog ve anlayış çağrılarımıza tehdit, ordu ve güç yığma, savaş amacıyla adımlar atarak cevap verilmemeli."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Zırlamayın , varsa gücünüz savunun , yoksa uslu uslu durun. Önce efelik yapıp sonra zırlamayın.
    Cevapla
  • Realissst 6 yıl önce Şikayet Et
    Baran ve yandaşları(abd, İsrail) büyük bir hata yaptı. Bedelini de ödeyecek.
    Cevapla
  • mamaklı 6 yıl önce Şikayet Et
    baş kaldırırsan savaşacaksın.....ya kazanacak yada yok olacaksın... yada ırak devletini kendi devletin gibi bileceksin...
    Cevapla
  • sonsöz 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak bölmek icin IŞİD (DAEŞ, DEAŞ, DAİŞ) cıa kurdugu orgut sozde kurt bolgesi pesmerge itleri suriye pyd itleri gibi ırak ta toprak petrol yuzunden ABD lSRAIL BOP hizmet konplo parçalamak her turu destek veriyolar ABD baskanıda ısraıl ziyaret ettigi zaman aglama duvarında gitti ben sizin hizmetkarinizim sizin dini niz benim dinim icinde var zaten sadece dış görünüşü hıristiyan yanlız yahudi siyonis uşagı oldugunu gosterdi barzani yanında ırak ordusu girdigi zaman bölgeye müdahale için bekliyor
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Asıl it sensin peşmerge kadar asil bir ordo yok orda peşmerge olmasaydı tüm türkmen kardeşlerimiz kurşuna dizilirdi gidin orda tğrkmenlere soron bakayım ne diyecekler
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD orda bir oyun kurdu ve mülümanları o oyuna katılmasına ortam hazırladı. Sonuçta müslümanlar birbirlerini öldürecek onlarda keyifle seyredecekler. Amerika ortadoğuda çıkmadı müddetçe bu kargaşalar ve savaşlar devam edecek. Biz Türkiye olarak Natodan çıkalım incirliği kapatalım daha ne bekliyoruz? 15 Temmuz darbe planının arkasında onlar yokmuydu? Fetöyü onlar beslemiyormu? Pkk onlar silah vermiyormu? Halk olarak tepki vermeliyiz artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar