Şok fotoğraflar! Hendek kazıyorlar, eller tetikte

Gerilim nedeniyle Erbil-Kerkük yolu trafiğe kapatılırken, AP haber ajansının servis ettiği karelerde de, kazılan hendekler, zırhlı araçlar ve peşmerge yığınağı dikkat çekiyor.

GİRİŞ 19.10.2017 15:44 GÜNCELLEME 19.10.2017 17:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Irak'ta Mesut Barzani'ye ait yayın organları Kerkük'te bazı mahallelerin kontrolünün peşmergeye geçtiği yönünde haberler yapsa da, uluslararası ajansların Erbil çevresinden geçtiği fotoğraflar tam aksi bir tabloyu ortaya koyuyor. Geceden bu yana alarm durumunda olan peşmerge güçleri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'in girişinde savunma hattı kurmuş durumda. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Irak ordusunun saldırısını elleri tetikte bekleyen peşmergeleri kadrajına aldı. AP'nin dünyaya servis ettiği karelerde ayrıca kazılan hendekler dikkat çekiyor.

Bir günlük bir sürede Kerkük, Sincar, Tuzhurmatu, Hanekin ve diğer noktaları Barzani'den geri alan Irak ordu birlikleri ve Şii milisler Haşdi Şabi, dünden bu yana Erbil çevresinde devriye geziyor. AP, silahlı araçların yer aldığı fotoğrafları da dün geçmişti.

Erbil'e muhtemel bir saldırıdan korkanlar, dün akşam kent sokaklarında gösteri yapmış ve bazı göstericiler otomatik silahlarla havaya ateş açmıştı.



Erbil-Kerkük yolu kapatıldı

Anadolu Ajansı, askeri gerilim nedeniyle Erbil-Kerkük yolunun trafiğe kapatıldığını ve uzun kuyruklar oluştuğunu bildiriyor. Erbil-Kerkük yolu, Türkiye ile Irak'ın başkenti Bağdat arasındaki ticaretin can damarı konumunda.

Yoldan sadece Kerkük plakalı araçların geçişine izin veriliyor. Türkiye ve IKBY'den gelen yük TIR'larının kente girmesi geçici olarak durduruldu.

Peşmerge kontrol noktasında bekleyen TIR şoförlerinden Nihad Said, "Zaho'da yüklediğim unu yaklaşık dört gündür Kerkük'te indiremedim. Kentteki son gelişmelerden dolayı yük  TIR'ları çok nadir giriş yapabiliyor" dedi.

YORUMLAR 6
  • KaraMurat 6 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk konusursan fare gibi sinersin . Kendini dev aynasinda gordun halki karanliga gomdun Borazanzani
    Cevapla
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    unuttukları ırak ordusunun savaş jetlerinin olduğu :) hendeği tekerlekle geçmiyolar :)
    Cevapla
  • B.Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Şii milislerin bölgede alan kazanması yarın başka sorunlara yolaçacaktır.
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hendek işini etekli pkklilardan mı öğrendiniz. İşe yaramıyor boşa yorulmayın..
    Cevapla
  • rayko 6 yıl önce Şikayet Et
    kerkük musulu alalım derken erbili nasıl elde tutarız derdine düştü yahudi uşakları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!