Barzani yönetiminden flaş Irak açıklaması!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin diyalog çağrısını olumlu karşıladıklarını açıkladı.

Barzani yönetiminden flaş Irak açıklaması!
Barzani yönetiminden flaş Irak açıklaması!
GİRİŞ 19.10.2017 16:06 GÜNCELLEME 19.10.2017 16:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Irak ordusunun Kerkük ve çevresindeki tartışmalı bölgeleri peşmergeden alması sonrası yükselen gerilimde taraflardan siyasi mesajlar gelmeye de devam ediyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin diyalog çağrısını olumlu karşıladıklarını açıkladı. 

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilileri, bugün bölgede yaşananları değerlendirmek üzere bir araya geldi. Kürt yetkililer, yaptıkları açıklamada Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin diyalog çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Açıklamada, uluslararası topluma Bağdat ve Erbil arasındaki diyalog kurulmasına yardımcı olması çağrısında bulundu.

Irak Mahkemesi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin yardımcısı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul'un "Kerkük'teki Irak güçlerinin işgalci olduğunu söylediği için" tutuklanması kararını almıştı. Irak Yüksek Yargı Meclisi'nin Resul hakkında 7 yıl hapis cezası istediği belirtilmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Aç tavuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendisini darı ambarı nda görür müş barzani ve pkk kendilerini darı ambarı nda gördüler şimdik rüya bitti uyanıp kendilerini e gelmeleri için başlarına bir kaç bomba düşmesi gerekiyormuş sıra pyd denen çakal sürüsün de.
    Cevapla
  • Recep 6 yıl önce Şikayet Et
    Referandum falan oyundan ibarettir bu bahaneyle İran'ı Kerkük'e soktular. Amaçları İran'la Türkiyeyi birbirine düşürmek.
    Cevapla
  • miroğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    çok zekisin
    Cevapla
  • bergamali_ 6 yıl önce Şikayet Et
    geri vitess
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Barz-ani havada bulut sen kurdistani unut
    Cevapla
  • HAKİKAT 6 yıl önce Şikayet Et
    evet oynanan tiyatroda 2. perde oynanacak abd nin üç uşağı (ibadi, barzani, deaş) sahiplerinin pardon! senaristlerinin yazdığı oyunu iyi oynuyorlar ABD MUSULA ASKERİ İKMAL YAPTIKTAN HEMEN SONRA deaş musula saldırıyor ırak askeri musulu bırakıp kaçıyor deaş hem askeri donanım hemde petrol sahibi oluyor. şimdi peşmerge direniş göstermeden kerkükten kaçıyor ibadi diyaloğ çağrısı yapıyor !!!!!!! bütün bu yaşananlar o bölgelerin barzaniye teslim edilmesi için yapılan hamleler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!