ABD'nin DEAŞ saldırılarındaki korkunç ayrıntı!

ABD'nin Irak’ta DEAŞ'a düzenlediği operasyonlarda sivil kayıplarla sonuçlanan hava saldırılarının yapıldığı bölgelerin büyük bölümünde DEAŞ'a ait hedeflerin olmadığı ortaya çıktı.

ABD'nin DEAŞ saldırılarındaki korkunç ayrıntı!
ABD'nin DEAŞ saldırılarındaki korkunç ayrıntı!
GİRİŞ 17.11.2017 15:05 GÜNCELLEME 18.11.2017 01:05
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

ABD önceliğindeki koalisyonun 2014 Ağustos'tan bu yana Irak'ta DEAŞ'e karşı düzenlediği 14 bin hava saldırısının 2 bin 800'ünde sivil kaybı yaşandı.

New York Times gazetesinin haberine göre, ABD’nin Irak'ta DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlediği hava saldırılarında yaşanan sivil kayıpları, Pentagon'un açıkladığı rakamdan 31 kat fazla.

 

Gazete, 2016 Nisan ve 2017 Haziran arasında Irak'ın kuzeyindeki 3 bölgede hava bombardımanına maruz kalan 150 sahayı ziyaret ederek kurbanların aileleriyle görüştü.

DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde yapılan incelemelerde, birçok sivil kaybının koalisyon güçlerinin raporlarında yer almadığı, örgüte ait hedefler olarak kaydedildiği ortaya çıktı. Bazı sivil kurbanların ise DEAŞ sempatizanı olmakla suçlandığı ortaya çıktı. 

Haberde, 2014 Ağustos'tan bu yana Irak’ta, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından DEAŞ’a yönelik düzenlenen 14 bin hava saldırısından 2 bin 800'ünde sivil can kaybı yaşandığı bilgisine yer verildi. ABD yönetimi ise hava saldırılarından sadece 89’unun sivil kaybıyla sonuçlandığını açıklamıştı.

SALDIRI YAPILAN BÖLGELER DEAŞ'A AİT DEĞİL

Gazetenin haberinde, sivil kayıplarla sonuçlanan hava saldırılarının yapıldığı bölgelerin büyük bölümünde DEAŞ'a ait hedeflerin bulunmadığı bilgisine yer verildi.

Airwar isimli bağımsız izleme örgütüne göre, 2014 Ağustos ayından bu yana Irak’taki hava saldırılarında 3 binden fazla sivil hayatını kaybetti. ABD yönetimi hava operasyonlarında ölen sivil sayısını 466 olarak açıklamıştı.

Örgüt, ABD öncülüğündeki koalisyonun 2014 Ağustos'tan bu yana Suriye ve Irak’ta örgüte karşı düzenlediği 28 bin 353 hava saldırısında 5 bin 961 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

YORUMLAR 35
  • mehmetcik 6 yıl önce Şikayet Et
    abd denen bu sırtlana afrine münbiçe girerek yeter diyelim .arablarıda kendi haline bırakalım. ama müslümanlarla beraber olalım.strateji oyunu kuralım. satranç gibi...
    Cevapla
  • Yaman 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd terör it lerini kendisi besleyip büyütüyor neden öldürsünki büyük seytan abd birde teerörle savasiyorum diyor ya dünyayi kandiriyor mu dünya mi kör akan müslüman kani olunca dünya kör oluyor sanirim
    Cevapla
  • kako2000 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytanın yazdığı oynattığı bir tiyatrodur. Batı buna ses çıkarmayarak onaylamaktadır.Hepsinin hedefinde Türkiye vardır.Buna hazırlıklı olmalıyız.
    Cevapla
  • Hakan can 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben deaş a tek bomba atilmiyor,kafir orada yerel halkı bitirmek ve israile alan acmak için bombaliyor ,yazdım buraya,o tarihte tüm akilsizlar bana İYİ SALLİYON dediler.. yeni oyun israilin o bölgeye yerlesmesi olacak,izleyelim
    Cevapla
  • eswed 6 yıl önce Şikayet Et
    bir gün herşey apaydinlik olarak ortaya çıkacak nasıl olsa kafirler istemese bile Hak Batıla galip gelecek....
    Cevapla
  • mertt 6 yıl önce Şikayet Et
    amin o yuzden mesudum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı