O isim bakın nasıl serbest kaldı! İnanılmaz rakam

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan isimlerden biri olan Prens Miteb bin Abdullah'ın serbest kalmak için 1 milyar dolarlık bir anlaşmaya vardığı iddia edildi.

O isim bakın nasıl serbest kaldı! İnanılmaz rakam
O isim bakın nasıl serbest kaldı! İnanılmaz rakam
GİRİŞ 29.11.2017 10:52 GÜNCELLEME 29.11.2017 10:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'da 4 Kasım'da başlayan yolsuzluk operasyonuyla tutuklanan ve dün serbest bırakılan Suudi Prens Miteb bin Abdullah'ın, serbest bırakılmak için Suudi yetkililerle 1 milyar dolarlık anlaşma yaptığı iddia edildi.

 

 

Reuters'a konuşan bir Suudi yetkili, Miteb bin Abdullah'ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak yapılan 'kabul edilebilir uzlaşı anlaşması teriminin' 1 milyar dolardan fazla bir rakamı ifade ettiğini belirtti.

Suudi yetkili, anlaşmanın içeriğinde yolsuzluk itirafının da yer aldığını söyledi.

Prens Miteb, yolsuzluk, hayali işçi çalıştırmak ve nüfuzunu kullanarak kendi şirketlerine ihale kazandırmakla suçlanıyordu. Bahsi geçen ihalelerini içerisinde 10 milyar dolarlık telsiz anlaşması ve milyar dolarlık çelik yelek anlaşması da vardı.

Bir önceki Suudi Arabistan lideri Kral Abdullah'ın oğlu olan 65 yaşındaki Miteb bin Abdullah, daha önce UIusal Muhafızların başındaydı.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın gücünü arttırmak için uygulamaya koyduğu düşünülen yolsuzluk operasyonlarında 11 prens, 4 bakan ve birçok eski bakan ile işadamı gözaltına alınmıştı. Prens Muhammed, New York Times'a yaptığı açıklamada gözaltındaki 200 kişiden birçoğuyla anlaşmalara varıldığını söylemişti.

YORUMLAR 1
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    O normal diyelim. ABD nin payı yüzde kaç?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar