Vikipedi Trump’tan hızlı çıktı!

ABD Başkanı Trump bugün İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanıyacağını açıkladı. Açıklamaya saatler kala Vikipedi olaya damga vurdu. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak gösterdi.

Vikipedi Trump’tan hızlı çıktı!
Vikipedi Trump’tan hızlı çıktı!
GİRİŞ 06.12.2017 18:34 GÜNCELLEME 07.12.2017 10:00
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Haber7 özel

İnternet ansiklopedisi Vikipedi, ABD Başkanı Trump'ın İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanıdığını açıklamasını beklemeden internet sitesinde İsrail’e ait bilgileri değiştirdi. Trump'ın açıklamasına saatler kala Vikipedi, İsrail’in başkentini Kudüs olarak gösterdi. Filistin’in başkentini ise Doğu Kudüs olarak gösterildi. Arama motoru Google'da İsrail kelimesi aratıldığında Google ve Google Haritalar'da Vikipedi'den referans alınan bilgilerle İsrail'in başkenti'nin Kudüs olarak gösterildiği görülüyor.

 

 

 

 

Kudüs'te yarım asırdır devam eden işgal, ABD Başkanı Donald Trump'ın burayı İsrail'in başkenti olarak tanıma planıyla yeni bir safhaya girdi.

İsrail, 5 Haziran 1967'de Doğu Kudüs'ü işgal etti. 1980'de İsrail meclisi kabul ettiği bir yasayla Kudüs'ü doğusuyla batısıyla İsrail'in "birleşik başkenti" ilan etti. Böylece Doğu Kudüs'ün ilhakını resmi olarak duyurmuş oldu.

Buna karşılık BM Güvenlik Konseyi (BMGK) 1980'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararı kabul etti.

ABD dahil uluslararası toplum Doğu Kudüs'ü işgal altında sayıyor. Ayrıca hiçbir ülke Doğu veya Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımıyor. İsrail'i tanıyan tüm ülkelerin büyükelçilikleri Tel Aviv'de bulunuyordu.

Trump'ın seçim sürecinde verdiği sözü yerine getirmesiyle ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ilk ülke olacak. Filistinlilerden ve uluslararası toplumdan, bu kararın Filistin'i ve bölgeyi ateşe atacağı yönündeki uyarılar da bu planı Trump'ın gündeminden düşüremedi.

YORUMLAR 51
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Google'yi kınıyorum... Başka bir arama motoru edineceğiz...
    Cevapla
  • Kudüs 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeni olan birşey değil , bu google de hep böyleydi.
    Cevapla
  • İsmail ekiz 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin yok olmasının erkene alınmasıdır
    Cevapla
  • asil türk zazaw 6 yıl önce Şikayet Et
    tabi kafir kafiri tanıyor lanet olsn lanett olsn sizlere
    Cevapla
  • ali riza 6 yıl önce Şikayet Et
    daha ne duruyoruzki yaaniyi kurun yerli arama motoru hem arandikca güçlenir haydi yaanii kurmaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı