İBB Meclisi'nden ortak Kudüs deklarasyonu

İBB Meclisi’nde üyelerin ortak imzasıyla ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı ortak bir deklarasyon yayınlandı.

İBB Meclisi'nden ortak Kudüs deklarasyonu
İBB Meclisi'nden ortak Kudüs deklarasyonu
GİRİŞ 11.12.2017 18:43 GÜNCELLEME 11.12.2017 18:43

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Aralık ayının ilk oturumu yapıldı. Meclis oturumunun başında Ak Parti, CHP, MHP ve bağımsız üyelerin ortak imzasıyla ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı ortak deklarasyon yayınlandı.

İBB Meclis 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın okuduğu deklarasyonda şu ifadelere yer verildi: “Kudüs üç semavi din içinde hakkaniyet temelli özgürlüğü ve barışı arayan Ortadoğu'nun yüreğidir. Kudüs ilk kıblemiz, Harem-i Şerif ile birlikte üç semavi dinin kutsal mekanlarıyla tarihi, kültürel, dini kimliği kazanmış olan ve bu niteliği ile dünya eserlerinin göz bebeği bir şehirdir. Kudüs'ün bu özel statüsüne sahip çıkmak, korumak, tüm renkliliği ile barış içinde bir dünyayı gerçek kılmak bakımından hayati derecede önemlidir. İsrail'in bu türden politikalarını özetleyen, Kudüs'ü başkent yapan girişimlerine bugüne kadar mesafeli duran Amerika Birleşik Devletleri'nin bu defa destek verme olarak anlaşılabilecek yola girmesi, asla kabul edilemez. Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında Türkiye Cumhuriyeti'ni, oluşturan 80 milyonun her ferdinin Birleşmiş Milletlerin kararları hilafına, Kudüs'ün tarihi statüsünü değiştirmeye yönelik maceracı girişimleri kesin ve tartışmasız şekilde reddetme iradesini İBB Meclisi olarak ifade ve ilan ederiz.”

Okunan ortak deklarasyonun ardından Ak Parti Grup Başkanı Temel Başalan ile CHP Grup Başkanı Ertuğrul Gülsever birer kınama konuşması yaptılar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı