Arap hükümetlerine çağrı: Harekete geçin

Fas'ta toplanan Arap Parlamento Birliği, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu vurgulayarak, bu kararın etkinleştirilmesi için tüm Arap hükumetlerini harekete geçmeye çağırdı.

Arap hükümetlerine çağrı: Harekete geçin
Arap hükümetlerine çağrı: Harekete geçin
GİRİŞ 15.12.2017 01:08 GÜNCELLEME 15.12.2017 01:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Arap Parlamento Birliği'nin, Fas'ın başkenti Rabat'ta Kudüs ile ilgili düzenlediği Olağanüstü Arap Parlamento Konseyleri Başkanları Zirvesi sonuç bildirgesinde ABD'nin barış destekçisi rolünden çekilmesi gerektiği belirtildi.

"KARARI TAMAMEN REDDEDİYORUZ"

Birliğin Genel Sekreteri Fayiz eş-Şevabike tarafından okunan sonuç bildirgesinde, "Arap parlamentolarının başkanları ve temsilcileri, ABD’nin Kudüs’ü 'İsrail’in başkenti' olarak tanıması kararını tamamen reddediyor." ifadelerine yer verildi.

"ABD'NİN BARIŞ DESTEKÇİSİ ROLÜNDEN ÇEKİLMESİ GEREKİYOR"

Birliğin, işgal altındaki Kudüs'ün yasal, siyasi ve tarihsel statüsünü etkilemeye yönelik olan bu kararın mutlak olarak reddedildiği belirtilen bildirgede, söz konusu karardan dolayı da ABD'nin tarafsızlığını kaybettiğini, dolayısıyla "ABD'nin barış destekçisi rolünden çekilmesi gerektiği" vurgulandı.

ABD'nin bu yöndeki kararı ile büyükelçiliğini taşımasının "geçersiz ve yasa dışı" olduğunun altı çizilerek bildirgede şu ifadelere yer verildi:

"BÜTÜN ARAP HÜKÜMETLERİ KUDÜS İÇİN HAREKETE GEÇMELİ"

"ABD söz konusu bu kararı ile uluslararası hukuk ve meşruiyet temelinden tamamen uzaklaşmış oldu. Hakem safında durması gerekirken düşman safını seçti. Bu bakımdan barış destekçisi rolünden çekilmesi gerekir. Kudüs, Filistin devletinin başkentidir. Bu kararın etkinleştirilmesi için tüm Arap hükümetlerini ve kurumlarını harekete geçme çağrısında bulunuyoruz."

YORUMLAR 13
  • uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    bea ve s.arabistanı terör devleti ilan edin.
    Cevapla
  • Özgür 6 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ve Arabistan halkını hain yöneticilerinden ayıralım. 15 sene önce olsa Türkiye de bi şey yapamazdı. Diktatör ve kukla suud ailesi haric; arab dünyası da İstanbuldan cesaret alarak uyanıyor biiznillah
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Harekete geçmeli, yapmalı, meli, malı, meli, malı... geçin bunları artık. Hala akıllanmadınız mı. İİT üyelerinin, bu teşkilatın aldığı kararlara uymasını sağlayacak DERİN bir yapılanmaya ihtiyaç var. Çoğunluğu Müslüman olan ve İİT üyesi olan ülkelerin yöneticileri, yabancı DERİN yapılarla işbirliği yaparak, İİT kararları ve Müslümanların aleyhine bir tavır içine giremez.
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    suudi ve bae bunu duymaz
    Cevapla
  • Turan ŞENGÜL 6 yıl önce Şikayet Et
    bu karar müslüman ülkeler için büyük bir fırsat terörist devletler olan abd ve israile karşı ne gerekiyorsa yapılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!