Ve açıkladı! ABD'ye tam destek, İsrail'le ise...

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr, ABD'ye tam destek vererek, İsrail’le diplomatik bağ kurmak istediklerini dile getirdi.

Ve açıkladı! ABD'ye tam destek, İsrail'le ise...
Ve açıkladı! ABD'ye tam destek, İsrail'le ise...
GİRİŞ 16.12.2017 16:13 GÜNCELLEME 16.12.2017 17:48
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr Filistin ve İsrail’in mevcudiyeti konusunda bir uzlaşmaya varıldığı takdirde Riyad’ın İsrail’le tam diplomatik bağ kurmak için bir ''yol haritalarının'' olduğunu söyledi.

 



Frace 24 televizyon kanalına verdiği bir röportajda konuşan El Cubeyr krallığın İsrail’le herhangi bir ilişkisi olmadığını, İran'ın bölgede artan etkisinin iki ülkeyi de ilgilendiren ortak bir endişe olmasına rağmen Tel Aviv ile herhangi bir diplomatik bağ olmadığını söyledi.

Kasım ayı ortalarında Lübnan’da günlük bir gazete al-Akhbar El Cubeyr'den Veliaht Prensi Mohammed bin Salman'a İsrail'le ilişkilerin normalleşmesini planlandığı tarihsiz bir mektup yayınlamıştı.

Geçtiğimiz haftalarda İsrail ordusunun kumandanı General Gadi Eizenkot bir röportajında Suudi Arabistan’la İran’a karşı mücadele konusunda istihbarat paylaşmaya hazır olduklarını söylemişti. 

JUBEİR'DEN ABD'YE TAM DESTEK

Cubeyr değerlendirmelerinde Trump yönetimine de övgü göndererek ''Trump hükümetinin İsrail ve Araplar arasında barışı sağlamak konusunda ciddi olduğuna inanıyoruz'' dedi. 

YORUMLAR 190
  • Rayn 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Suudi'lerin babaları kral Faysal ın bir sözü var İslam aleminde bir buçuk devlet var Biri Türkiye yarımı İran Diğerleri Suud da dahil devlet değil bunlar Kabil'e ve aşirettir diyor İşte bugünkü torunları da devlet gibi değil aşiret gibi davranıyorlar Sonuç aşiretin ayakta kalması için her türlü ihanet işleniyor
    Cevapla
  • sahabelerdiyari 6 yıl önce Şikayet Et
    vahabilerin ipleri ingilizve abdveisrailde kafirde münafikta cehenneme kütük insallah
    Cevapla
  • çorumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    İkiyüzlü münafıklar Allah sizi hem dünyada hem ahirette kahreylesin
    Cevapla
  • umut 6 yıl önce Şikayet Et
    bu hainler o mübarek toprakları hak emiyor
    Cevapla
  • kafkasyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    şuna bak şuna soluk suratlı korkaklar,emin olun ki!münafık oldunuz belki de!siz islama ve resûllaha ihanet ettiniz inşallah makamlarınız başınıza yıkılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı