Mescidi Aksa'yı bastılar

100'den fazla Yahudi yerleşimci bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Mescidi Aksa'yı bastılar
Mescidi Aksa'yı bastılar
GİRİŞ 28.12.2017 15:40 GÜNCELLEME 28.12.2017 17:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (28 Aralık Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Kudüs'teki medya kaynakları, 112 Yahudi yerleşimcinin bu sabah küçük gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya girdiğini bildirdi.

Kaynaklar, işgal polisinin ve özel kuvvetlerin baskından hemen önce Mescid-i Aksa'nın avlusunda güvenlik önlemleri aldığını ve baskın boyunca yerleşimcilere eşlik ettiğini söyledi.

Baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıkları ve Kubbetu's-Sahra'yı gördüklerinde sessizce ayin yaptıkları ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek isteyen işgal hükümeti Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri himayesinde Cuma ve Cumartesi günleri hariç haftanın her günü Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

El-Mağaribe Kapısı'nın sabah saat 07:00'de açılmasıyla Mescid-i Aksa'ya girmeye başlayan Yahudi yerleşimciler rehberler eşliğinde avluda bir süre dolaştıktan ve sözde heykel hakkında bilgi aldıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

 

KAYNAK: FİLİSTİNENFORMASYONMERKEZİ
YORUMLAR 5
  • firat demir 6 yıl önce Şikayet Et
    ya şunlara iki de bir yerleşimci demeyin bunlar işgalci, işgalci
    Cevapla
  • Mesud 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne işleri var bu yahudi teröristlerinin Mescidi Aksada? Cehennemin yedi kat dibine gidesice melunlar.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz sahip çıkmadıkça daha çok işgal ederler. Müslümanlar Kudüs e giderek sahip çıkmalı.
    Cevapla
  • Turan 6 yıl önce Şikayet Et
    Lanetli israil sonun yakın
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Ehli kitaba saygım var! Bir Allah'a cc Peygamberlerine as inanan Ehli kitaba tabiiki. "Üzeyir as O'nun cc oğlu" diye sapık inanca saygım yok. Insan hakları vardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'