ABD İran'la ilgili ilk hamlesini yaptı!

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İran'da devam eden protestolarla ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne acil toplanma çağrısı yapacaklarını duyurdu.

GİRİŞ 02.01.2018 22:19 GÜNCELLEME 03.01.2018 09:02
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İran'da devam eden protestolar ve şiddet olaylarıyla ilgili BM Güvenlik Konseyine (BMGK) acil toplanma çağrısı yapacaklarını söyledi.

"CESURCA SOKAKLARA ÇIKTILAR"

Haley, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, İran halkının "hükümetin baskısını protesto etmek için cesurca sokaklara çıktığını" belirterek, gösterilere destek verdi.

 

"ALKIŞLIYORUZ! DIŞ GÜÇLERLE İLGİSİ YOK"

Ülkedeki protestoların dış güçler tarafından yönlendirilmediğini ve halkın kendiliğinden sokaklara çıktığını belirten Haley, "İran halkının bu büyük cesaretini alkışlıyoruz." dedi.

Haley, İran hükümetinin "kendi halkını öldürmek gibi bir geçmişe sahip olduğunu" iddia ederek, İran'da devam eden protestolarla ilgili BMGK'ye acil toplanma çağrısı yapacaklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 154
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ne yapsa boş. Karar verildi Amerika ergeç çökecek. Israile hamilik yapmak çok pahalıya patlayacak. Rahmet zaman gerektiriyor. Zaman dolunca ise tokat gerektiriyor. Sabır sabır sabır zafer yakın.
    Cevapla
  • recep 6 yıl önce Şikayet Et
    allah belanizi versin israilin yaptvi katliyamlara sesiz kaldiniz
    Cevapla
  • TALHA 6 yıl önce Şikayet Et
    İranlılar teröristtir diyen trump ve amerika dan falsolar,hepiniz şeytansınız şeytan
    Cevapla
  • bayburtlu ethem 6 yıl önce Şikayet Et
    tabi siz siyahileri öldürmediniz kızılderilileride seversiniz zaten siz olmasanız insanlık yok olmuştu yeter bu demokrasi salatasını millete yedirdiğiniz düşün insanlığın yakasından
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu taktikler bayatladı abd.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri