İran'dan flaş 'ABD' açıklaması: Çizgiyi aştılar...

ABD'nin İran'daki yargı erki başkanını ambargo listesine eklemesine tepki gösteren İran, misillemeyle karşılık vereceğini duyurdu.

İran'dan flaş 'ABD' açıklaması: Çizgiyi aştılar...
İran'dan flaş 'ABD' açıklaması: Çizgiyi aştılar...
GİRİŞ 13.01.2018 13:39 GÜNCELLEME 13.01.2018 13:39
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Tahran, ABD'nin İran'daki yargı erki başkanını ambargo listesine eklemesine tepki gösterdi. İran, ABD'nin bu adımla 'kırmızı çizgiyi aştığını' belirtti ve buna misillemeyle karşılık vereceğini duyurdu. 

 

 

Misilleme açıklamasını yapan İran Dışişleri Bakanlığı, bununla birlikte ABD'ye nasıl bir karşılık verileceğini belirtmedi.

LARİCANİ'YE YÖNELİK SUÇLAMALAR

ABD Cuma günü, ambargo listesine 14 kişiyi daha ekledi. Bu kişiler arasında İran'daki yargı erki başkanı Ayetullah Sadık Amuli Laricani de bulunuyor.

Cuma günü ABD, İran'la nükleer anlaşmasının son bir kez daha uzatılacağını da açıkladı.

ABD, nükleer anlaşma ardından İran'a yönelik ambargoları askıya almış olsa da; terörizm, insan hakları ve balistik füze sistemlerinin geliştirilmesiyle ilgili olarak İran'a yönelik cezalandırıcı tedbirlerine devam ediyor.

ABD Maliye Bakanlığı, Laricani'nin mahkûmlara yönelik işkence ve kötü muameleden sorumlu olduğunu belirtti.

İRAN: TRUMP DÜŞMANCA TUTUMUNU SÜRDÜRÜYOR

İran Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Trump rejiminin (Laricani'ye yönelik) düşmanca adımı uluslararası toplum yönetimindeki tüm kırmızı çizgileri aşmış ve uluslararası hukuku ihlal etmiştir. Bu kesinlikle, İslam Cumhuriyeti tarafından ciddi bir tepkiye karşılanacaktır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, 'ABD Başkanı Trump'ın İran halkına yönelik düşmanca tutumuna devam ettiği ve birçok kez başarısızlığa uğrayan tehditlerini sürdürdüğü' belirtildi.

Son uzatma kararına göre, anlaşmada 120 gün içinde anlaşmada bir değişiklik yapılmazsa ABD tek taraflı olarak anlaşmadan çekilecek.

2015 yılında ABD'nin eski başkanı Barack Obama döneminde imzalanan anlaşma ile İran'ın uranyum zenginleştirme programının 2025 yılına kadar ertelenmesi kararı alınmıştı.

YORUMLAR 21
  • eray akalın 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben herkese cevap vermiyorum.Dikkat edilirse.Ben sadece bana seviyeli ve mantıklı bir şekilde yazılmış cevaplara cevap veriyorum. Ben, bana alaksızca verilmiş cevaplara cevap verip onlarla uğraşamam.
    Cevapla
  • eray akalın 6 yıl önce Şikayet Et
    İran islamın yüz akıdır.İranın da bazı eksiklikleri olabilir ama şuan islami değerlere en yakın irandır.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    iran hiç bir şey yapamaz.abd ye.sevar görüntü yok.
    Cevapla
  • Napsitli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun Irana asla ve asla güvenmiyorum
    Cevapla
  • eray akalın 6 yıl önce Şikayet Et
    Belgesel izlemeyen,güncel resmi haberleri takip etmeyen,dış politikadan bi haber olan bi kişi,gelmiş he he deyip,zırlamış.Kendinsini bi şey zannediyor. Hem de kendi bildiğinin kaale alınır bir bilgi olduğunu zannediyor.Kendi bildiği de,toplumda beyağı bi saçma karşılanacak durumdur yani. Şimdi bi şey diyecektim de yeri değil...Neyse..
    Cevapla
  • tünelci hikmet 6 yıl önce Şikayet Et
    suudi arabistan ve iran, islamın kalbine saplanmış birer hançerdir...
    Cevapla
  • Bozoklu 6 yıl önce Şikayet Et
    Eray, Müslümanların umudu Türkiye'mizi şöyle bir gün övdüğünü göremedik. Fakat ne kadar iran ve şia larla ilgili haber var sen ordasın. senin mezhepçiliğin tavan yapmış. tek başına her yere cevap veriyorsun. sen ne ayaksın?
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sana soruyorum eray israil mi daha fazla müslüman şehit etti munfik iran mi
    Cevapla
  • Iran takiyyecidir 6 yıl önce Şikayet Et
    Iran ın Suriye ve Irak ta haçlılar gibi Müslüman kanı dökerek islam dünyasında yerle bir olan itibarını, yeniden kazandırma çabaları bu zâhirde hırlaşmalar, iran ın Halep in tahliyesinde neler yaptığına dünya şahit, doğu gutada uyguladıkları boykotta hergün çocuklar ölüyor 400 bin sivil insan açık hava hapishanesinde ölüme mahküm ediliyor, iran militanlarının vahşetine dünya şahit, israil ve Abd gavurunun islam dünyasında dökemediği kanı bu münafık İranlılar döktüler, sen görme hakikat ortada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri