İsrail askerleri Cenin kentini kuşattı

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yer alan Cenin kentinde 22 yaşındaki Filistinli genç, İsrail askerleri tarafından öldürüldükten sonra evi ateşe verildi, bölgede 3 ev de yıkıldı.

İsrail askerleri Cenin kentini kuşattı
İsrail askerleri Cenin kentini kuşattı
GİRİŞ 18.01.2018 11:17 GÜNCELLEME 18.01.2018 11:17

İsrail askerlerinin, 22 yaşındaki Filistinli Ahmed Nasr Cerrar'ı şehit ettiği işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde, Filistinlilere ait üç evi yıktığı ve dün geceden bu yana kuşatma altında tuttuğu kentten çekilmeye başladığı bildirildi.

İsrail askerlerince gözaltına alındıktan sonra salıverilen Filistinli Muhammed Cerrar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam yolda yürüdüğü sırada önünü kesen yaklaşık 10 İsrail askerinin kendisini darbettiğini söyledi.

Cerrar, "Beni gözaltına aldılar, gece boyunca ellerim ve ayaklarım kelepçeli bir şekilde bekletildim." dedi. Gözaltındayken silah ve patlama sesleri duyduğunu aktaran Cerrar, askerlerin Cenin kuşatması sırasında Vadi Birkin bölgesinde Filistinlilere ait üç evi yıktığını aktardı.

Bu arada İsrail askerlerinin, geniş çaplı operasyonun ardından işgal altındaki kentten çekilmeye başladığı görüldü.

İsrail güçlerinin dün akşam çok sayıda askeri araçla kente baskın düzenlediği ve pek çok mahallede halkın sokağa çıkmasına engel olduğu kaydedilmişti.

Cenin'in batısındaki Vadi Birkin bölgesinde çıkan olaylarda 22 yaşındaki Filistinli Ahmed Nasr Cerrar'ın İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit edildiği bildirilmişti. Askerler, şehit düşen Filistinlinin evinin bir bölümünü de yıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
IMF'den Türkiye açıklaması