Pentagon'dan yeni Afrin açıklaması

Pentagon, Afrin’de PYD/PKK terör örgütüne karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı ve Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki kaygıları konusunda Türkiye ile görüşmeler yürüttüğünü açıkladı

Pentagon'dan yeni Afrin açıklaması
Pentagon'dan yeni Afrin açıklaması
GİRİŞ 22.01.2018 20:49 GÜNCELLEME 22.01.2018 20:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara ile birlikte Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini gidermek için birlikte neler yapılabileceğini görmeyi amaçladıklarına dair açıklamaları hatırlatarak Pentagon’un bu konuda bir görüşme yapıp yapmadığını sorması üzerine Pentagon sözcülerinden Adrian Rankine Galloway, “Şu anki durumu çözmek üzere Türk müttefiklerimizle görüşme halindeyiz.” dedi.

Muhabirin, “Afrin’deki durum mu yoksa genel bir durum üzerine mi görüşmeler var” sorusuna ise Binbaşı Galloway hem Afrin konusunda hem de genel anlamda Suriye konusunda Ankara ile görüşmeler devam ettiği kaydetti.

Görüşmelerin içeriği konusunda detay veremeyeceğini ifade eden Galloway: “Şu anda Amerikan hükümeti ile Türk hükümeti arasında bu krizi çözmek için görüşmelerin devam ettiğini teyit edebilirim.” şeklinde konuştu.

Krizden kastının ne olduğuna yönelik bir soruya ise Galloway, “Afrin’deki kriz ve daha geniş anlamda Türkiye’nin güvenlik kaygılarını” kastettiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    şu Pentagonun tepesine bir füze iyi giderdi kim yong yapabilirsin koçum hadi
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    lan yürü git
    Cevapla
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    ne görüşmesi hepsini sil baştan temizleyelim gitsin.
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yine oyalama taktiği peşindeler yine bir sürü yalan atıyorlardır. Artık Millet olarak bunların yalanlarına karnımız tok biz kendi göbek bağımızı kendimiz kesmek zorundayız.
    Cevapla
  • 007 6 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan hala müttefik diyorlar. İşbirliği asla ABD ile olmamalı. PKK ve PYD ye verdikleri silahlar derhal toplatılmalı. Toplanmadığı sürece hedefde ABD askerleride olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı