İsrail'den İran'a "uyarı" mesajları

Tel Aviv yönetiminin, Avrupa ülkeleri aracılığıyla İran'a, Lübnan ve Suriye'deki faaliyetleriyle ilgili ciddi uyarılar içeren mesajlar gönderdiği belirtildi.

İsrail'den İran'a "uyarı" mesajları
İsrail'den İran'a "uyarı" mesajları
GİRİŞ 12.02.2018 06:03 GÜNCELLEME 12.02.2018 06:05
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İsrail Kanal 10 televizyonunun İsrailli ve Avrupalı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, mesajların Almanya, İngiltere ve Fransa aracılığıyla İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile müsteşarına iletildiği, söz konusu mesajlarda Lübnan'da füze ve silah fabrikası, Suriye'de ise askeri üs kurulmasıyla ilgili ciddi uyarılarda bulunulduğu kaydedildi.

Haberde, Fransa Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Genel Sekreteri Nicolas de Riviere'in iki hafta önce İran'ın Paris Büyükelçisi Ebu'l Kasım Delfi'yi çağırdığı, Riviere'nin çarşamba günü de üst düzey bir İranlı yetkiliyi çağırarak, İsrail'in mesajını ilettiği ifade edildi. 

 

 

İRAN HEDEFLERİNİ VURAN F-16 DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

İsrail ordusundan önceki gün yapılan açıklamada, Suriye'de bulunan "İran hedeflerine" saldırı düzenlerken jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığı ve bir F-16'nın düştüğü bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık İsrail, İran'ı vuracak güce sahip değil. Çünkü İran'ın elinde İsrail uçaklarını düşürebilecek kapasiteye sahip hava savunma sistemleri var. İsrail'in gücü Arap İsrail savaşlarındaki dönemde kaldı. Artık Araplarda her türlü hava savunma ve saldırı gücü kabiliyetine sahip. Tek eksiklik bir birlik ve beraberlik yok.
    Cevapla
  • Murat Mumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    inanmışız gibi çek pampa
    Cevapla
  • Artuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Deccal (şerrinden Allah'a sığınırız) İsfahan(İran) Yahudileri arasından çıkacak. Buyurun buradan bakın!..
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Puhahaha iranmı İsraili vuracak ikiside İslam düşmanı niye vursunki biri tevratı tahrif etmiş İran ise itikatta sapıtmış İslamı tahrif etmiş.
    Cevapla
  • Uzzm. 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ve israili durduran ve bir tane Türk askeri vurmamış, sınır ihlali yapmamış, en eski komşumuzu abd ve israil ile bir tutan ajanlar: siz fazla paralel dizisi izlemişsiniz. Nereden yazıyorsunuz siz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı